tiistai 29. toukokuuta 2012

Angry Birds kakku / Angry Birds cake


Kollega tilasi 4-vuotta täyttävälle pojalleen sinisen linnun. Kakun muodossa. Niinpä syntyi tämän leipurin ensimmäinen Angry Birds kakku. Googlen kuvahaulla löytyy vaivaiset 43 300 osumaa hakusanoilla "Angry Birds kakku", joten ideoista ei ainakaan ollut puutetta:)


Sininen väri sen sijaan aiheutti hiukan haastetta. Marsipaanien maailmastakin netin mukaan löytyi sinistä, mutta koska en tiennyt olisiko se juuri oikean väristä, päätin uskaltautua värjäyskokeiluihin. Toinen syy oli se, että jos ostaa pötkön sinistä, punaista, keltaista ja valkoista ja käyttää niistä vain murto-osan, on kaapissa hetken päästä useampia kivikovia marsipaanijämiä.. Koska olen hyvinkin skeptinen valmiin kovahkon marsipaanitangon tasaisen värjäyksen onnistumisen suhteen, päätin, että nyt olisi oivallinen tilaisuus testata vaahtokarkkimassaa. Olen tuohon ihmeaineeseen tutustunut monia kakkukuvia katsellessani, mutten koskaan ollut valmistanut sitä itse. Niinpä ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kauppaan vaahtokarkkiostoksille. Värjäystä varten kotoa löytyikin sinistä, keltaista ja punaista pastaväriä ja mustiin kohtiin mustaa sokerimassaa edellisen kakkumestaroinnin peruina.


Vaahtokarkkimassaan nappasin ohjeen täältä ja tein orjallisesti ohjeen mukaan. Koska en löytänyt pelkästään valkoisia vaahtokarkkeja sisältäviä pusseja enkä tiennyt värjäytyykö vaaleanpunaisista karkeista tehty massa siniseksi vai liilaksi, päätin tehdä harjoituserän. Ja tietysti myös harjoituskakun. Tuloksena oli a) pikainen visiitti lähikaupan tomusokerihyllylle (reilu 1 pkt ei riittänytkään), b) kahden ison kakun verran kauniin sinistä massaa ja c) runsaasti ylijääneitä valkoisia vaahtokarkkeja, koska vaaleanpunaiset värjäytyivät tosi nätin sinisiksi. Valkoisista tein sitten vielä pienemmän erän massaa, josta sain valkoiset silmät ja värjäsin nokkaan tarvittavan keltaisen ja silmäpussien punaisen.


Harjoituskakku on tavallinen viiden munan sokerikakku, lintu on koottu kääretorttulevystä leikatuista kiekoista kulhoon. Molempien välistä löytyy Valion vaniljarahkaa, mustikoita ja banaania, harjoituskakusta lisäksi mustikkamarmeladipurkin jämät ja valkoista suklaata. Linnun nokka ja hiustöyhtä on tuettu massan sisälle piilotettujen spagettipätkien avulla, vinkki johon jossakin blogissa törmäsin.


Kakun saanut kollega oli saanut sen kuljetettua kotiin ja jääkaappiin ilman, että synttärisankari tiesi siitä mitään. Juhlapöydässä sankaria odottikin omena, johon oli pystytetty neljä kynttilää. Hiukan kuulemma alahuuli jo väpätti ja kakkua kaipailtiin, ennen kuin kynttilät oli puhallettu ja yllätyskakku tuotiin pöytään. Jos ei raaski tökkiä kynttilöitä lintuun, voi asian ratkaista noinkin:)

                                                  ************************************

One of my colleagues wanted to have Angry Birds cake for her boys 4 years birthday. This blue bird was my first cake with Angry Birds theme. The cover is made from marshmallow fondant and this was my first time to try it. I had pink and white marshmallows and because I didn't know how the fondant should colour, I decided to do one cake just for a practice before the right one. There is blueberries,  vanilla quark and banana inside the both cakes. I was a little skeptic with all this smelting and colouring but the result was great as you can see:)

6 kommenttia:

 1. Tuollaisen kakun ääressä voi hyvinkin laulaa päivänsankarille: "Angry birdsday to you!" Jostakin luin tuonkin jutun, mikä oli mielestäni hauskasti oivallettu, kun asialla taisi olla pieni lapsi :)Muistaakseni kyseessä oli Apu-lehden Lasten suusta-palsta. Kakku on tosi hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska oivallus tosiaan! Eikös se jotenkin niin mene, että totuus tulee lasten suusta:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli siinä hiukan väkästämistä, mutta eiköhän tuo ihan tunnistettava ole.

   Poista
 3. Upea kakku! Parasta olla näyttämättä näitä kuvia omille lapsilleni tai he haluavat samanlaisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä perheessä, johon tämä kakku matkusti, on toinenkin AB-ikäinen poika. Joten saapa nähdä minkävärinen lintu silloin pistetään tilaukseen:)

   Poista