keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Paljastava haaste

Kaikenmoisia haasteita on taas kierrossa ja tänne osui ja upposi MiEiVin taholta seuraavanlainen tehtävä: Pitää vastata 11 hänen esittämäänsä kysymykseen ja lähettää jotkut muut 11 kysymystä eteenpäin 11 blogiin. Tämä on tosi hauska ja saattepa nauraa kunhan pääsen tästä kirjoittamisen vauhtiin:) Niinpä kaikki energia taitaa mennä kirjoittamiseen, enkä tällä erää jatka tätä eteenpäin. Toki mukaansa saa aina napata, jos repusta löytyy tilaa:) Ja lähettäjälle iso kiitos, tämä oli varsin hauska haaste!

Kuva osoitteesta:
http://tipusen.vuodatus.net/blog/3142594/-rautarouva-on-saapunut/


Tässäpä siis top 11:

1. Kuka opetti sinulle käsityön alkeet? Opetti luomaan silmukat tai tekemään ketjusilmukoita tai ompelemaan?
Kyllä äiti on syyllinen kaikkiin noihin. Ompelukoneelta minulla on joku todella hatara muisto barbielle ommellusta vaatteentapaisesta, joka lienee tehty heti kun jalat ylettyivät jotenkin polkimelle. Nykyään en ole ikätovereihin verrattuna mitenkään pitkäsääristä sorttia, joten lapsena taisi olla asiat vähän paremmin sen suhteen:) Yhteistyökumppanina oli kuvan vihreä Husqvarna, joka hyrrää ja pelittää edelleen ja on todellakin aarre moniin nykyajan halpismuovikoneisiin verrattuna, kuten Tipun turinoissakin todetaan. Tuotakin aiemmin kuulemma tykkäsin siirrellä ja järjestellä nuppineuloja neulatyynystä toiseen. Niin että pysyin neulasavotan äärellä hiljaa ja äiti sai ommella rauhassa:) Ensimmäinen kutomus oli pannulappu, jossa oli vaaleanpunaista, valkoista ja keltaista ja reunoihin virkattu kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukkakaaria. Sike-mamma oli ensimmäisen neuleen onnellinen vastaanottaja ja ellei vajaa 10 vuotta sitten kuolleen mamman taloa remontoitaisi juuri, roikkuisi pannulappu ihan varmasti edelleen koukussa keittiön seinällä. Käyttämättömänä. Sitä ei varmaan ole raaskittu käyttää, mutta saattoihan sen lämmönpito-ominaisuuksissakin jotain puutteita olla:)

2. Minkä taidon haluaisit oppia (käy mistä asiasta tahansa)?
Haluaisin oppia todella hyväksi pukuompelijaksi. Tai virtuoosimaiseksi soittajaksi. Vaikka olen huono laskemaan, niin myös hyvä laskutaito ja sen soveltaminen nopeasti erilaisiin tilanteisiin ja numeroiden ja yhtälöiden pyöritteleminen edestakaisin ilman sekaannuksia ovat taitoja, joita todella ihailen ja kunnioitan. Koska sellaisten oppiminen tällä matikkapäällä tuntuu olevan ihan mahdoton tehtävä!

3. Onko jokin unelma toteutumatta - jos, niin mikä?
Oma asunto on ensimmäisenä listalla. Tosin se on toivottavasti pian toteutumassa, joten silloin niitä toteutumattomia on yksi vähemmän. Nyt niitä on lukemattomia.

4. Paras kesämuistosi
Onpas hankala listata yhtäkkiä sitä parasta. Niitä on monia. Serkkujen kanssa vietetyt monet kesäpäivät lapsuudesta oat mielessä hyvin valoisina. Milloin kalasteltiin pärekorilla ja makkaranpaloilla ruutanoita tai etsittiin pihaliiterin vintiltä kissanpoikasia. Kahtena opiskelukesänä ihmettelin sukulaiskansojen elämää Marinmaalla ja erittäin mukavana on jäänyt mieleen myös toissakesänä Helsingin Pihjalasaaren tehty päivän retki. Mielenkiintoista, mitkä asiat jäävät mieleen? Ne eivät välttämättä ole isoja tai kalliita tai kauas suuntautuvia, vaan voivat tapahtua hyvinkin lähellä ja arkisissa ympyröissä.

5. Kamalin kesämuistosi
Muumioituminen keskellä kesää. Olin vastikään saanut mopon ja juhannuspäivänä lähdin ajelemaan meille kyläilemään tulevaa ystävää vastaan, joka lähti omalla mopollaan noin 30 kilometrin päästä. Sää oli kaunis ja aurinkoinen ja illalla oli tarkoitus lähteä lavatansseihin. Ei sentään onneksi mopolla, vaan äidin suosiollisella autokyydillä. Reissu jäi kuitenkin haaveeksi, koska kilttinä tyttönä ajoin mahdollisimman reunassa ja ilmeisesti pienipyöräinen mopo oli tipahtanut korkean asfaltin reunalta ja ajautunut sitä myöten ojaan. Tai sieltä ystäväni ainakin minut löysi, ojanpenkalta istumasta käsivarret ja jalat kauniisti ruvella. Illan tanssit jäivät siis haaveeksi ja seuraavat viikot kuluivat käsivarret ja jalat sideharsoihin käärittynä, mutta muuten rytäkästä selvittiin onneksi pelkällä aivotärähdyksellä. Ja muistinmenetyksellä. Äskeinen perustuu siis muilta kuultuun, vaikka omakohtainen kokemus onkin:) Ei liene vaikea kuvitella, että tuon keikan jälkeen mopot tai muutkaan moottorikäyttöiset kaksipyöräiset kulkupelit eivät kovasti ole houkutelleet.

6. Mikä saa sinut tulistumaan?
Epäoikeudenmukaisuus. Se saa minut myös hermostumaan, surulliseksi ja monesti miettimään joidenkin asioiden kohdalla, miksi ne ovat niin kuin ovat.

7. Entä leppymään?
KISS. Tässä ei nyt kumminkaan nojata Juhani Tammisen lätkävalmennuksen periaatteisiin (Keep It Simple Stupid) vaan odotetaan Kainaloa, Isoa halia, Silittelyä, Selväjärkisiä perusteluita ja tietysti niitä Suukkoja:) Tuo pätee siis ainakin täällä kotioloissa, vieraat harrastakoon muunlaisia lepyttelykeinoja jos ovat onnistuneet minut suututtamaan.

8. Mielestäsi turhin julkkis
Martina Aitolehti, BB-talosta putkahtaneet silikoni-nobodyt yms. Sellaiset ohjelmat ovat myös mielestäni täysin turhia jotka tuon tapaisia julkkiksia tekevät. Kanava kääntyy aina varmasti, jos jokukin Viidakon tähtönen tai vastaava vilahtaa ruudussa. Mun katseluajalla noille ohjelmille ei ainakaan voi siis myöntää jatkokausia. Ja ainahan sanotaan, että jo yksi ihminen voi vaikuttaa niin kovasti tässä yritetään yhden naisen protestia tositv-ohjelmia vastaan!

9. Lempimusiikkisi
Kuuntelen yleensä radiota. Ehkä siksi, että Spotifyn ilmaiset 10 tuntia kuluvat hujauksessa loppuun, ja kun ei raaski hankkia maksullista kuunteluaikaa eikä koko ajan vaihtaa levyjä soittimeen, niin radio soittelee laiskalle ja pihillekin uskollisesti tunnista toiseen:) Yleensä viihdyn SuomiPopin, Radio Nostalgian tai Aallon kanavilla, satunnaisia vierailuja teen myös Voicelle, NRJ:lle ja Sputnikille.

10. Paras vuodenaika
Tähän on vain yksi oikea vastaus: kesä. Silloin on parhaat mahdollisuudet toteuttaa yhtä aikaa mahdollisimman monia niistä asioista, joista tykkään. Kun sen kaiken, ulkoliikunnan, puutarhatouhuamisen, ulkona oleilun, kesätapahtumista ja lavatansseista nauttimisen, huonekalujen entisöimisen ja vastaleikatulla nurmikolla makoilun yhdistää, niin johan siinä tulee hiki ilman kesän lämpimiä kelejäkin:)

11. Miksi bloggaat?

Alunperin taisin aloittaa tämän siksi, että sadepäivä oli mitä parhain aika tutustua blogin pystyttämiseen ja halusin kirjoittaa. Sitten huomasin, mikä valtava ideoiden ja ajatusten aarreaitta tämä blogimaailma onkaan., joten onhan se kohteliasta tarjota myös oma panoksensa yhteiseen pöytään. Varsinkin kun sitä aina välillä kuvittelee, että itselläkin on jotain annettavaa muille lukijoille. Ja tottakai vielä halusin tehdä jotain sellaista, mitä niin monet muutkin tekevät:)

3 kommenttia:

  1. Upeita tarinoita! Itsekin pidin tästä haasteesta, koska monet ovat keksineet hyviä kysymyksiä! Monet hyvät muistot eivät vaadi prameita olosuhteita vaan juuri noita arjen iloja! Kissanpentuja on itsekin tullut etsittyä heinäladoistaja sekös oli jännittävää! :)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Kivat vastaukset olivat. Minustakin tämä oli kiva haaste, vaikken sitä jatkanut. Vastasin kaksiin kysymyksiin samantien ja se vei mehut! ;)

    VastaaPoista