sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Keväistä kimallustaKesäaikaan siirtymisestä huolimatta talven ote on sen verran kirpakka, että pipot ja kaulahuivit eivät ole vielä joutuneet työttömiksi. Kilpaa kevätauringon säteiden kanssa kimmeltävät Novitan Kide-langan paljetit ja tuosta langasta tuli aivan ihana pitsihuivi ja pipo työkaverille.Pipon ohje on omasta päästä. Alareunassa on joustinneuletta ja loppu sileää neuletta. -silmukoita yhteensä 64 ja käytetyt puikot nro 8. Pitsihuiviin löysin ohjeen täältä. Sen verran muokkasin, että mallikerrassa on 23 silmukan sijasta 25 silmukkaa, eli reunat hiukan leveämmät. Huivi on neulottu puikoilla nro 8. Lankaa pipoon ja huiviin kului yhteensä noin 300g, vajaa 3 kerää.


Kidettä on saatavana sekä mustana, valkoisena, vaaleanpunaisena ja luonnonvalkoisena. Luonnonvalkoisessa langassa paljetit vat kultaisia, muissa väreissä hopeisia. Ihastuksissani olen hankkinut seurakseni sekä mustia, valkoisia että vaaleanpunaisia keriä. Viime talvisen Chrystal-langan epätoivoisen metsästyksen olemattomasta tuloksesta viisastuneena ajattelin, että tätä ei parane vain katsella kaupassa, vaan ostaa silloin kun sitä vielä on saatavilla. Eli nyt heti. 

Valkoisesta on ainakin itselle tulossa tuubihuivi ja vaaleanpunainen on aivan omiaan kummitytön kevätpipoa ja huivia varten. Joka olisi itse asiassa syytä aloittaa pikimiten, koska kakkukekkerit ovat luvassa viikon päästä. Eli ei muuta kuin puikot suihkimaan kohti vaaleanpunaista unelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti