perjantai 1. huhtikuuta 2011

MatkaponchoTässä taas tämä vanha tuttu perusmalli, tällä kertaa liilan sävyisestä liukuvärjätystä langasta tehtynä. Ei näille näköjään tule ollenkaan loppua:) Ihka ensimmäisen tällä mallilla toteutetun ponchon olen tehnyt itselleni vuosia sitten liilankirjavasta Nalle Colori -langasta. Sitä ei samanvärisenä ole saanut enää moneen vuoteen ja nyt yksi kollega halusi juuri sellaisen, samanvärisen. Joten tässä yksi yritys siihen suuntaan.


Tällainen poncho on mitä parhain vaatekappale otettavaksi matkalle mukaan. Monestakin syystä. Tämä kyseinen yksilö painaa vain 133 g, se on kevyt, samalla lämmin ja kuitenkin täynnä reikiä eli mukavan viileä tarvittessa. Matkalaukussa tämä menee pieneen tilaan eikä taatusti rypisty vaan on samantien käyttävalmis. 

Lankana on Hjertegarnin Bamboo Strømpegarn ja sitä kului yhteensä vajaa kolme kerää eli karvan verran vaille 150 g.. Langassa on 25 % bambua, 60 % villaa ja 15 % polyamidia, mikä selittää sekä pehmeyttä, keveyttä että lämpimyyttä. Ja myös sen, miksi lankaa myydään sukkalankana.. Monesti olen näin aikuisiällä ihmetellyt sitä, miten kauniita ja kalliita lankoja myydään sukkalankoina ja miten niistä joku raaskii tehdä sukkia. Minun maailmassani kotitekoiset villasukat ovat harmaat ja värejä käytetään vaan raidoissa. Näin oli ainakin lapsuudessa ja vasta koulun käsitöissä seiskaluokalla oivalsin, että sukkalankoja on yleensä olemassa muunkin värisiä kuin harmaita:) Monenvärisiä sukkia olen sen jälkeen tehnyt, mutta silti tuntuu, että eihän näin kaunista sukkaa viitsisi millään piilottaa saappaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti