perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kesälomalaisen sitruunasorbetti


Se olis loma nyt! Se ainut aika vuodesta, kun saa kellokortilla kotiin lähtiessä leimata LOMA ulos:) Kyllä tuntui terapeuttiselta, suorastaan auvoiselta. Vuosi on odotettu tätä hetkeä, ja nyt se on täällä. Taas.


Sen kunniaksi junailin itseni Espoon keskukseen By Pia's designin tunnelmalliseen puotiin ja nappasin kainaloon kesälomamekon. Ihana puoti kaiken kaikkiaan, en ollenkaan tajua, etten ole aikaisemmin tuonne eksynyt. Pellavaunelma istui täydellisesti ja tästä tulee varmasti yksi tämän kesän lempimekoista. Koska kesä on aina kesä, sanovat säätiedotus ja lämpömittari mitä tahansa.

Loman kunniaksi nautiskeltiin myös kirpeän ihanasta sitruunasorbetista. Alkuperäinen ohje löytyy Pizza paradiso - Paista parhaat artesaanipizzat -kirjasta. Superhelppo ohje, jonka kanssa sorbettinälkää tosin pitää osata hiukan ennakoida, koska herkun valmistumiseen menee muutama hetki. Olkaa hyvä:)


Sitruunasorbetti
noin 8 annosta


7,5 dl  vettä
500 g  sokeria
8         sitruunan mehu
1         luomusitruunan raastettu kuori

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun sokeri on liuennut ja liemi on kirkasta. Lisää sitruunoiden mehu ja raastettu kuori ja sekoita. Jos on tiedossa, että sorbettia ei syödä samana päivänä, voit lisätä liemeen myös 1 rkl glukoosisiirappia. Tosin toimii vallan hyvin ilmankin, eikä ainakaan minulla ole herkku jäätynyt kivikovaksi, vaikka tästä on riittänyt syötävää useammaksi päiväksi.  Jäähdytä liemi ja laita sen jälkeen jääkaappiin, jossa se saa seistä vähintään tunnin.

Jos omistat jäätelökoneen, kaada sorbettiliemi koneeseen ja anna mennä koneen ohjeiden mukaan. Jos et omista, kuten minä, varaudu vatkaukseen. Kaada liemi muovikulhoon ja laita pakastimeen. Käy vatkaamassa sähkövatkaimella 20 minuutin välein kolmen tunnin ajan.Varaa aikaa lopulliseen jäätymiseen yhteensä vähintään viisi tuntia, jotta sorbetti on varmasti jäätynyt vieraiden saapuessa.

Ota sorbetista ja vaniljajäätelöstä jäätelökauhalla palloja, nappaa mukaan hiukan suklaakastiketta, lisää ripaus keksimuruja ja viimeistele sitruunamelissalla. Kirpeän makean sitruunan, pehmeän vaniljan ja täyteläisen suklaan liitto rapeiden keksimurujen kanssa hipoo täydellisyyttä. Tämän myötä aurinko paistaa aina, ikkunan ulkopuolella olevista lämpöasteista huolimatta!

4 kommenttia:

  1. Kiva mekkolöytö ja kyllä kesäkin tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se tule. Ja kuten osuvasti olit kirjoittanut omassa blogissasi, niin ei ole huonoa tai hyvää säätä, sää vain on. Hyvyys tai huonoushan riippuu siitä, miten säähän suhtautuu. Sadesää on aivan oiva esimerkiksi ompelu- ja muiden käsityöprojektien edistämiseen, kun malttaa istuskella sisällä.

      Poista
  2. Vaikuttaa taas kokeilemisen arvoiselta reseptiltä. Tuota mekkoa ihailin jo taannoin Kotivinkki-lehdestä, se on vaan niin kaunis! Tänä kesänä ei etelään päin suunnata, joten jää mekko hankkimatta. Minä en uskalla mitään ostaa sovittelematta ja tunnustelematta ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla lehtiapajilla ollaan näköjään oltu, Kotivinkissä minäkin tuohon ensin ihastuin:) Mekkokauppa ei ole kovin kaukana kotoa, mutta silti hetken kesti tuumailla ennen kuin pääsin käymään paikan päällä sovittelemassa.

      Poista