sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Haasteellinen viikonloppu


Olen ollut laiska. Sain nimittäin ajat sitten Ihanasta talosta maalta haasteen, johon vastaaminen on jostain käsittämättömästä syystä venynyt ihan liian kauan. Kun se aika vaan menee..


Joten eikun vastauksia:

1. Suosikkiväri sisustuksessa
Sanovat, etteivät valkoinen ja musta oikeastaan ole värejä, mutta sisustuksessa kyllä ovat. Tunnustaudun niihin, joilla on valkoiset seinät ja kaapeissa kasoittain erivärisiä tyynyjä ja peittoja, joilla tuodaan ne varsinaiset värit sisustukseen. Jos mustaa ja valkoista ei kumminkaan jostain syystä lasketa, niin heitetään kehiin punainen, koska meillä on punainen sohva:) Sen vaihtaminen on hiukan kallimpaa ja työläämpää kuin mainittujen torkkupeittojen ja koristetyynyjen, joten eiköhän rakkaussuhde punaiseen ole aika kestävällä pohjalla. Harmaa ja värjäämättömän pellavan sävyt pehmentävät kokonaisuutta sopivasti, joten ainakin kaikkia noita värejä meiltä löytyy. 


2. Designesine/-huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Meillä ei juurikaan harrasteta semmoisia designesineitä tai -huonekaluja, joiksi designesineet stereotyyppisesti ja sarkastisestikin ehkä ymmärretään. Eli ei  muovia eikä rosteria, ei myöskään epämukavannäköisiä tai huippukalliita kalusteita tai esineitä, joilla ei varsinaisesti tee yhtään mitään. Juurikin siksi, että ne ovat epämukavia ja kalliita ja turhia. Kuten vaikka Eero Aarnion Puppy.

Sen sijaan meiltä löytyy ja yritämme valinnoissa mahdollisuuksien mukaan suosia kotimaista, kestävää ja klassista designia kuten Iittalan astioita, Hackmannin kattiloita, Fiskarsin saksia ja veitsiä sekä Pohjanmaan huonekaluja. Tosin täällä ei asuisi tuunari (ei siis duunari vaan tuunari!), ellei  "virallisen designin" rinnalla kulkisi aina oma design joko alusta asti toteutettuna tai olemassaolevia esineitä muokkaamalla:) Näistä saadaan juurikin sopivan kotoinen ja omaa silmää miellyttävä yhdistelmä.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä
 Höm, kattelen telkkua NIIN vähän, että tässä kategoriassa ei paljon ehdokkaita ole. Yksi hyvä sarja, joka tosin tällä hetkellä on tauolla, on Subin neljän nörttikaveruksen elämää seuraileva Rillit huurussa. Ja siellä suosikki on Leonard, joka tuosta fyysikkopoppoosta on ainut vähänkään normaali mies, joka yrittää kaikin keinoin kammeta kavereitaankin samoille raiteille. Tässä touhussa ei aina kommelluksiltakaan säästytä, joten terävänäköisten stereotyyppien varaan rakennettu sarja toimii oivallisena aivotoiminnan nollaajana arki-iltaisin.

4. Suosikki leivonnassa
Parasta ovat ehkä uunituoreet korvapuustit kylmän maitolasillisen kavereina. Omenapiirakka ja vaniljakastike sekä suklaakakku ja jätski ovat myös lähes lyömättömiä yhdistelmiä. Ehkä tähän voisi yksiselitteisesti todeta, että suosikkeja tuoreet leivnonnaiset, koska silloin pääsee makujen lisäksi nauttimaan myös vastapaistetun leivonnaisen tuoksusta.

5. Viisi blogisuosikkia
Lueskelen enemmän tai vähemmän melko monia blogeja, mutta on joitakin, joihin palataan aina uudetaan. Ne kaivetaan esille aina silloin kun kaipaan jotain piristävää, inspiroivaa, lohduttavaa, ajatukset rauhoittavaa, tyylillisesti kiinnostavaa tai muuten vaan hyvää mieltä tuovaa luettavaa ja ne ovat haasteen antajan blogin lisäksi ainakin seuraavat:
Ellis
Susannan työhuone
Aamukahvilla
Säkellystä ja säätöä
Hannan Namit


Haaste napattavissa matkaan vapaasti!

2 kommenttia:

  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Samaa mieltä tuosta kotimaisesta "arkidesignista", kannattaa suosia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia haasteesta! Mukava kuulla, että blogi ilahduttaa. Hyvin saman suuntaisia vastauksia varmaan tullaan näkemään minultakin :D.

    VastaaPoista