sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mistä tietää, että kevät on tulossa?


Täällä ainakin siitä, kun kotona iskee armoton vimma uudistaa kaikki mahdollinen! Lumitilanteella tai pakkaslukemilla ei näytä olevan mitään tekemistä tämän ilmiön kanssa, vaan se iskee varoittamatta ensimmäisten kevätauringonsäteiden hiipiessä sisälle. Ikkunat alkavat näyttää niin likaisilta, että niistä ei mukamas näe läpi ollenkaan. Vallan mukavilta näyttäneet ja tuntuneet matot muuttuvat yhtäkkiä tunkkaisiksi ja väärän värisiksi. Keittiö on joko liian valkoinen tai liian värikäs ja verhothan nyt roikkuvat ikkunoissa ihan miten sattuu.


Siivousrätin lisäksi pitänee siis tarttua johonkin muuhunkin, jotta tämä kevätsisustusinnostus saadaan rauhoittumaan. Minulle kävi olkkarin mattojan kanssa juuri niin, että kun satuin näkemään yhdessä blogissa kivannäköisen maton ja paikallistin sen Hobby Hallin verkkokaupasta, ei vanhalla matolla ollut enää mitään toivoa. Se muuttui samantien liian pieneksi ja vääränväriseksi, vaikka oli tähän asti palvellut ihan hyvin sohvan ja telkkupöydän välissä. Joten ei muuta kuin viivana Hobby Hallin fyysiseen liikkeeseen hipelöimään kyseistä mattoa, jotta sai jotain käsitystä sen laadusta. Tuolla on muuten kanta-asiakaskortilla kaikki matot tällä hetkellä -30 % alennuksessa!

Verkko-ostostelu on varsin helppoa ja mukavaa, mutta joissain jutuissa, kuten tuossa tavaroiden hypistelyssä, se häviää kyllä perinteisille kaupoille. Itsellä ainakin on semmoinen olo, että vaikka kuinka nettisivulla kerrotaan, että matto on puuvillaa ja sen paino on niinjaniinmonta grammaa/neliö, vasta näppituntuma kertoo onko matto oikeasti omasta mielestä tarpeeksi tukeva. Vaatteissa on vähän sama juttu, että hypistelemään pitää päästä, se on osa ostokokemuksen viehätystä.


No, tämän maton hypistely tuotti sellaisen tuloksen, että alkuperäinen matto joutui hylkyyn ja mahdollisuuden sai ehdokas numero 2. Se tuntui mukavan jämäkältä ja näytti hyvältä, joten lähti kantoon samantien. Nyt se komeilee olkkarin lattialla ja sohvakokonaisuus raikastui kummasti.

Vanha karvalankamatto sai paikan yläkerrasta, missä se näyttääkin taas ihan uudelta. Sen tieltä lähti muutama raitamatto varastoon. Joskus olen tehnyt havainnon, että kun siivousinnostuksessa kantaa kaikki matot pihalle, niin kannattaa jättää ne muutamaksi päiväksi rullaan eikä palauttaa paikoilleen heti. Kun matot sitten levittää jonkun päivän päästä takaisin lattioille, tuntuu koko koti kuin uudelta, kun silmä on tottunut muutamassa päivässä matottomiin lattioihin. Varsin edullinen ja ekologinen sisustusvinkki:)


No, jos verkkokaupasta ei tullutkaan mattoja tilattua, niin keittiön valkoisten kaappien särmäksi on tilattu rullallinen liitutaulutarraa, joka ei vaatinut hypistelyä. Joten katsotaan, mitä siitä saan aikaiseksi.

12 kommenttia:

 1. Vau! Toi matto on hyvän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuli heti paljon raikkaampi ilme olkkariin, vaikka vanhakin näytti aikoinaan niin hyvältä.

   Poista
 2. Kaunis matto ja sopii hyvin teidän olohuoneeseen! Loppujen lopuksi muutoksien ei tarvitse suuria, kun lopputulos tuntuu täysin uudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Ja toiseksi se suurin muutos tapahtuu ehkä oman pään sisällä, kun saa jonkun haaveen tai hankintalistalla olevan jutun toteutettua niin tuntuu hyvältä, on lopputulos sitten ennalta suunnitellun mukainen tai ei.

   Poista
 3. Olet niin oikeassa, kevät tulee auringon paisteesta. Harmi vaan että täällä on ollut melko pilvistä ja kuraista, mutta sisustuksesta olen silti intoillut :) Jätin muuten sulle tällaisen haasteen: http://ihanatalomaalla.blogspot.fi/2014/02/suosikkipahikset-ja-lempivarit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja sisustusintoilu tuntuu kehittyvän ilman aurinkoakin:) Kiitos haasteesta, palaan sen pariin pikimmiten.

   Poista
 4. Kyllä muuttui olohuoneen ilme, hurjan kaunis lopputulos!

  Minulla aktivoituivat taas auringonsäteiden myötä raivaamisgeenit ja olenkin muutaman kaapin käynyt läpi, vaikkei muutosta ole kuin puolisen vuotta aikaa. Säkillinen tai parikin olisi silti lähdössä pois tavaraa taas, ehkä sitä joskus saa kaiken ylimääräisen pois kun uuttakaan ei tule enää tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten niin uutta ei enää tule tilalle:)? Sellaiseen tilanteeseen kun joskus pääsisikin, huoh. Täällä ikkunanpesugeeni alkaa myös ilmoitella itsestään kun aurinko paljastaa ikkunoiden lähes katastrofaalisen tilan.

   Poista
 5. Kylläpä näyttää kauniilta ja keväiseltä. Kitarakin näkyy nurkassa, varmaan sitä soitetaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies sitä välillä soittelee. Minun taidot ovat vähän päässeet ruostumaan, sikäli kun niitä koskaan on kovin paljon ollutkaan:)

   Poista