torstai 25. huhtikuuta 2013

Tunnetko jo Kangadzungelin? - Do you already know Kangadzungel?


Kevätterveiset Tallinnasta:) Vähän myöhäinen talviloma alkoi hyvinkin aurinkoisissa tunnelmissa lahden tuolla puolen. Aurinko oli kutitellut siellä ilmeisesti Helsinkiä enemmän, koska mm. vanhassa kaupungissa terassit olivat pitkälti jo pystyssä ja niillä tarkeni jo istuskellakin. Tosin mikäpä on istuskellessä, kun varustuksiin kuului mm. lämpimiä lapmpaantaljoja. Siis terassituolien varusteisiin, ei niillä istuvien ihmisten:)


Tallinnaan on viime aikoina usein meidän perheestä reissattu kolmen K:oon periaatteella: asialistalle ovat kuuluneet Karnaluks, kasvohoito ja kulinarismi. Karnaluksissa pyörähdettiin nytkin. Koriin päätyivät langat miehen villatakkia varten, sekä monenlaista pientä tilpehööriä omiin projekeihini: helmiä, nauhoja, korunosia jne. Tämän vuoden alusta asti kestänyt langanostolakko sen sijaan jatkuu edelleen menestyksekkäästi, koska nyt matkalaukuissa kotiin tulleet kerät olivat miehen hankinta. Vaikkakin niiden matkassa villatakiksi lienee minullakin pieni rooli:) On se vaan kuulkaa kummallista, kun kerävuorien keskellä yhden- jos toisenkinlaisia ihanuuksia hypistellessä tajuaa, että ei tarvitse yhtäkään lankakerää. Että tuota ostin täältä viime reissulla, mutta on edelleen neulomatta, tekisi mieli tehdä sellainen huivi ja tällaiset lapaset, kumma kumpiinkin on jo langat olemassa. Tai miten maailmaan mahtuvien lankakerien ja ihanien mallien ja oman neulomiseen käytettävän ajan määrä on niin suuressa ristiriidassa keskenään, että ei voi muuta kuin huokaista. Ja miettiä niitä kotona odottavia keriä.


Vanhakaupunki oli melkoisen autio turistien puolesta vielä tähän aikaan vuodesta, mutta muualla oli vilinää kyllä senkin edestä. Matkan varsinainen löytö oli kangaskauppa Kankadzungel. Eli matkaan eksyi neljäskin K. Voiko niin paljon erilaisia kankaita, nauhoja, nappeja, röyhelökoristeita ja muuta ompeluun liittyvää olla olemassakaan saman katon alla? Heillä on myös verkkokauppa, jossa kaikki tuotteet näyttävät olevan 40 % alennuksessa! Alennuksilla tuo kyseinen liike taisi allekirjoittaneenkin koukuttaa. En ollut koko paikasta koskaan edes kuullut aiemmin, mutta laivalla jostakin pöydällä lojuneesta lehtisestä bongasin mainoskupongin: kaikki kyseisen kaupan tuotteet puoleen hintaan. Kauppa on osoitteessa Tartu mnt 35/Kunderi 8a, eli aivan matkan varrella Karnaluksiin mentäessä. Reilun tunnin pyörimisen ja melkoisen nauha-, vetoketju-, kuminauha- ja laukunsulkijamagneettipinon hankinnan jälkeen kassalta sai uuden etukupongin: kaikki 30.4. mennessä tehdyt ostokset -30 %. No, koska kauppaa ei ensimmäisellä kerralla sentään tullut ostettua tyhjäksi, niin arvatkaa vaan, olinko siellä seuraavana päivänä uudestaan:)


Kulinarismi ja kasvohoito mahtuivat myös reissuohjelmaan. Naamavärkkiään pääsee ehostamaan lähes puolet Suomen hintoja edullisemmin, joten heleyttävälle, rentouttavalle, hoitavalle, puhdistavalle ja uusintavalle kasvohoidolle on aina tilaus matkaohjelmassa. Osoite oli nyt kuten monta kertaa aiemminkin Pikk-kadulla, Pikk 40 Ilusalong.


Kulinaristisia elämyksiä tarjoilee takuuvarmasti yksi suosikkiravintoloistamme, Restoran Ribe Vene-kadulla. Rento, hyväntuulinen, tyylikäs ja erittäin hyvän palvelun ja herkullisen ruoan ravintola on saanut meistä kyllä kanta-asiakkaita, ja tänne palataankin säännöllisesti. Aika osuva kuvaus ravintolan ruoista, viineistä, tunnelmasta ja arjen kohottavasta vaikutuksesta löytyy täältä.

Joten, reissusta on palattu kotiin niin ompelutarvikkeita kuin makunautintojakin rikkaampina, ja seuraava reissu tehdään varmasti neljän K:oon säännöllä, sen verran tuonne Kangadzngeliin jäi vielä tavaraa odottamaan:)

**********

Greetings from Tallinn! Our family has spent a few wonderful spring days in sunny Tallinn. It's rather easy to travel from Helsinki to Tallinn, it takes only 2-2,5 hours with ferry. The price level in Tallinn is lower compared to Helsinki and that's why we'll visit there every now and then. Usually we go to Karnaluks to byu some materials for sewing and knitting projects, enjoy good food (Restoran Ribe is one of the best places for that) and I also spend som money to facial treatments, which are almost 50 % cheaper than in Finland. This time I visited Pikk 40 Ilusalong, which is a really nice place to go.

But what was the actual discovery of this journey, it was the giantic fabric store Kangadzungel. I think I have never seen such a many decorating bands, fabrics of all kind, buttons and everything what you can imagine to need in your handicraft projects. This was the place were we definitely are going to visit again!


5 kommenttia:

 1. Onnistunut matka on aina hienoa. Ajattelin, että varsinkin naamavärkin ehostaminen olisi näin keväällä itselleni tarpeen. Aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin reissu ja irtiotto arjesta piristää kyllä kummasti. Ja kun tuonne Tallinnaan on täältä pk-seudulta niin helppo mennä.

   Poista
 2. Ah, juuri sopivasti! Ensi viikolla odottaa Tallinnanreissu, joten tuonne voisi suunnata, jos vain suinkin ehtii. :) Millä kulkuvälineellä muuten kannattaa tuonne ja Karnaluksiin mennä? Kävellen? Jollain muulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen menny sinne ihan kävellen. Mutta sataman taksit tietää kuulemma paikan hyvin joten semmosella pääsee ja sinne menee myös joku ratikka, oisko ehkä nelonen..?

   Poista
 3. Yksi ratikkalinja ajaa joo kätevästi ainakin Viru-keskuksen edestä ja suoraan sitä pitkää tietä, jonka poikkikadulla Karnaluks on. Äidin kanssa huristeltiin viimeksi sitä pitkin ja käveltiin takaisin, kun jalat alkoivat tuntua vähän turhan painavilta edestakaiseen kävelyyn :)

  Kiitos kangaskauppavinkistä, pitääkin pistäytyä kun ensi kerran kohdalle sattuu! Muutenkin vaikuttaa siltä, että lomasi on ollut kyllä antoisa :)

  VastaaPoista