tiistai 12. lokakuuta 2010

Olen hankkinut koko ikkunan kokoisen lasimaalauksen


Olen saanut ikkunaani aivan ilman omaa ansiotani suuren, värikylläisen ja pirteän lasimaalauksen, jonka kuva kaiken lisäksi vaihtuu niin että siihen ei millään ehdi kyllästyä. Tuota tosin ei voisi palauttaakaan kauppaan tai taidelainaamoon, jos jostain syystä haluaisin katsella ikkunastani jotain muuta.

Tämä ylläoleva taideteos valtasi olohuoneeni ensin heleän vihreänä ja on syksyä kohti muuttunut kellertävän ja punaisen eri sävyjä toistavaksi, harmaimmankin syyspäivän valaisevaksi ja koko huonetta hallitsevaksi tauluksi. Sisään tullessa melkein tuntuu kuin asunto toivottaisi minut tervetulleeksi täydessä juhlavalaistuksessaan, vaikka toivottavasti en ole unohtanut valoja päälle koko työpäivän ajaksi.
Koko komeus on käytössäni ihan ilmaiseksi, ellei sellaista pientä asiaa kuin vuokraa lasketa...

Mielellänihän tällaisen väriläiskän pitäisin sisustuksessani, mutta pohjatuuli taitaa olla toista mieltä. Se on parina viime päivänä vieraillut tälläkin pihalla niin ahkerasti, että suurin osa väreistä löytyy maasta eikä puusta. Joten kyseessä on siis vuosittain nautittava kertakäyttöinen taideteos. Tämä onkin jo toinen kerta kun olen tästä päässyt nauttimaan; viime vuonna kun tässä asunnossa kävin ihka ensimmäisen kerran tulevana mahdollisena vuokralaisena, niin kyseinen taideteos tulvi ikkunasta tyhjään asuntoon. Niinhän sitä on tapana myytäviäkin asuntoja stailata kalusteilla ja tauluilla, tässä tapauksessa luontoäiti taisi esittää parhaan myyntipuheen:)


Mitä ihanimman värisiä vaahteranlehtiä kaikissa punaisen ja keltaisen sävyissä on siis piha pullollaan, joten olen pitkästä aikaa innostunut kuivaamaan niitä. Katsotaan mitä lehdistä syntyy, iloksi ja piristykseksi alkavan talven pimeyden vastakohdaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti