torstai 16. heinäkuuta 2015

Suuri Käsityö 7/2015


Heinäkuu on täällä, itse asiassa puolessa välissä jo. Ja samaan hengenvetoon voinen todeta, että tämä heinäkuun Suuri Käsityö -lehtikatsaus tulee vähän myöhässä, mutta onneksi edes silloin.


 Lieneekö sama tilanne helteiden osalta? Niitä odotellessa voi ihastua kannessa komeilevaan Paola Suhosen pitsiseen hellemekkoon. Pakkohan tämmöisten mekkojen kelien jossain vaiheessa on alkaa:) Lehden kaikkia malleja pääset ihastelemaan tästä.


Yksi omista suosikkimalleistani on solmumekko. Tässä on hyvin paljon samaa, kuin Campridgen herttuattaren Katenkin päällä nähdyssä Seraphinen Jolene -mekossa, joka loppuikin kuulemma kaupoista hetkessä noiden kuvien jälkeen:) Tuo menee varmasti työlistalle. Helma ehkä hiukan lyhempänä, mutta juuri tuollaisen solmumekon kaavaa ehdin haikailla jo aikaisemmin kesällä. Solmun ompeluun on myös oivallinen kuvallinen ohje. Mekkoon on kangaskin jo ostettu, nyt vaan pitää päästä ompelukoneen ääreen. Se ei näillä viileillä keleillä onneksi ole mitenkään aivan mahdoton tehtävä malttaa istua sisällä.Vetoketjullisten neuleiden ohjeita näkee mieletäni aivan liian harvoin. Tässä kuitenkin yksi varsin simppeli toteutus, joka puuvillaisena sopii hyvinkin kesäiltoihin. Jos aurinko oikein alkaa helliä, niin silloin toimii pidennetyin silmukoin reikäiseksi tehty toppi, joka valmistuisikin varsin joutuisasti. Riippumatossa tai laiturin nokassa istuskellen.


Jokaisen kesälehden vakiokalustoon kuuluvat pienet ja helpot kesätekemiset, joiden takia ei suuria lankakeriä tarvitse kesäkassiin tunkea. Nämä virkatut hedelmäkuviot ovat juuri sellaisia. Näiden tekemiseen voi jäädä vaikka koukkuun! Onneksi käyttötarkoituksia on monia, vain mielikuvitus lienee rajana mitä kaikkea näillä voi koristella. Lautasliinarenkaat, hiuskoristeet, laukut, kengät, rintakorut, laukut, säilytyspussukat.. You name it!


Aika karkki on myös tämä Heinäkuun nuoren suunnittelijan pastellivärinen laukku. Tähän pätee hyvin toteamus, että yksinkertainen on kaunista. Noita voisi melkein olla useampi kappale eri väreissä, niin aina löytyisi vaatteisiin sopivat sävyt kesätoreille ja turuille.


Mökkituliaiset kuuluvat myös asiaan, kun on heinäkuun lehdestä kyse. Nämä aplikaatioin ja tikkauksin koristellut valkoiset pyyhket olivat jotenkin niin veikeitä, että onneksi noiden tekemiseen ei tarvita omaa mökkiä eikä kutsua kenenkään muunkaan mökille, vaan niitä voi taiteilla ihan oman kesäkeittiön iloksi.

Kyllä näissä merkeissä saa heinäkuun helteettömät päivät mainiosti kulumaan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti