perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannusruusuja


Juhannuksena perinteisesti mekon helmat heilahtavat ja kokko kutsuu. Saapa nähdä sitten kasteleeko tänään sade kokon ja helmat ihan läpikotaisin, vai pysytäänkö poudan puolella. Juhannukseen kuuluu tottakai uusi mekko, joka tosin tällä kertaa ei ole ihan oma. Eikä edes lähdössä kokolle tai tansseihin.  Mutta ainakin se on harmaa kuten päivän sää:)

Tämän kyseisen yksilön ensiesiintyminen on muutaman viikon päästä siskon häissä. Kaason yllä. Juhlissa on kaksi kaasoa, ja tässä ensimmäinen valmistunut mekko.Tyylitoiveena oli jotain hiukan vanhanaikaista, kevyttä, ei liian kruusattua ja helmenharmaata. Sopiva malli löytyi Suuren Käsityölehden vuosikerta-arkistosta. Retroilu ompelurintamalla siis jatkuu, sillä Evita-tyylisen iltapuvun ohje on lehdestä 5/1997. Hyvin toimii vielä 18 vuoden jälkeenkin:) Kankaat on hankittu Tallinnasta Abakhan Fabricsilta.


Pihassa juhannusruusu ei vielä kuki, mutta onneksi kukkii ruusuja sentään jossain muussa muodossa. Leppoisaa jussia itse kullekin!

3 kommenttia:

 1. Kaunis kaason puku ja ruusut kukkivat komiasti.
  Hyvää Juhannusta myös sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Upea mekko! Kaunis sävy ja nuo ruusut ovat aivan mahtava yksityiskohta. Hauskaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis! Minulle tuli ihan deja vu-hetki tuosta alemman postauksen mekosta ja hatusta. Tein omalle tyttärelle vastaavat 15 vuotta sitten. Harmi vaan, eivät taida olla tallessa enää.

  VastaaPoista