lauantai 11. huhtikuuta 2015

Suuri Käsityö 4/2015


Hippityyli näyttää saapuvan kevään myötä niin ompeluhuoneisiin kuin vaatekaappeihinkin. Ainakin mikäli Suuren Käsityölehden huhtikuun numeron mallivalikoimasta jotain voi päätellä. Ilokseni bongasin lehdestä myös maininnan Mekkotehdas aikuisille -kirjasta, joka on saatavilla ensi viikosta alkaen mm. täältä.Lehti pursuilee keväisiä vihreän sävyjä, hapsuja, löysiä ja rentoja vaatteita sekä 70-luvulta lainattuja yksityiskohtia. On pitkiä hameita, lököttäviä (yllä olevan kuvan mallilla erittäin huonosti istuvia) housuja ja laatikkomaisia paitoja. Komeus kruunataan (teko)mokasta tehdyllä leveällä vyöllä ja laukulla.Aidon hippityylin takia ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tarttua ompelukoneeseen, vaan tyyliin sopivia asuja kannattaa kaivella kirppareilta. Tai sitten niitä löytyy lähempää kuin on muistanutkaan, eli omasta, tai ehkä vielä paremmin äitien vaatekaapeista. Kuten tämä, keskimmäisessä kuvassa oleva kokonaisuus. Eikö mene aivan täydestä lehdessä esiteltyjen mallien rinnalla:) Sammaleenvihreä lyhyt, paloista koottu mokkahame on äidin aito 70-luvun luomus, puseo kirpparilta ja nahkavyö Bulgarian-lomalta muutaman vuoden takaa.


 Vaatetohtori tuunaa tabletista kätevän beauty boxin. Eli tämä tablettilaukku sisältääkin jotain muuta kuin sen mitä digisukupolvelle ensimmäisenä tulee tabletista mieleen:) Noita pyöreitä tabletteja löytyy tästäkin huushollista monissa väreissä, joten ei ainakaan materiaalinpuutteesta jäisi tuo homma kiinni.


Neulepuolella sävähdyttivät eniten erilaiset huivit. Varsinkin tämä kolmiohuivi oli yksinkertaisuudestaan huolimatta - tai ehkäpä juuri sen takia - jotenkin lumoava. Ohjeita erilaisiin pitsijakkuihin oli myös, joten kesämekkojen kaveriksi ehtisi vielä hyvin tehdä lämmittävän jakun.


Näpertelyosaston parhaimistoon kuuluvat ehdottomasti nämä amppelit. Yhdestä pyöreästä nahkapalasta sopivasti viiltoja tekemällä muodostuu varsin käypä amppeli. Vähän isommasta nahkapalasta syntyy samalla tekniikalla hauska kesäkassi. Toinen amppeli on koottu himmelimäiseen tyyliin maalatuista ja pätkityistä, ohuista metalliputkista. Näihin kelpaisi ripustaa kesäkukka jos toinenkin!

4 kommenttia:

 1. Kun oma nuoruus ja muodin orjallinen seuraaminen osui 70-luvulle, niin eipä jaksa innostua tyylistä uudestaan. Paremmin se sopiikin nuorisolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia taitaa olla juurikin noin. Viimeksi tänä aamuna oli miehen kanssa kahvipöydässä puhe siitä, että retroilijat ovat yleensä niitä, joka ihastuu vaatteisiin ja esineisiin, joita eivät ole vielä aiemmassa elämässään käyttäneet. Ja koska varmaan kaikki muoti tulee tietyin väliajoin takaisin, niin retroilijoiden ns. maksimi-ikä määräytyy sen mukaan.

   Poista
 2. Minulta jäi lehti tällä kertaa kauppaan. Ainoastaan yksi mekko oli sellainen, minkä olisin voinut ommella. Mukavaa alkanutta viikkoa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee toi kestotilauksena (ainakin toistaiseksi), mutta yllättävän usein käy niin, että mikään uuden lehden malleista ei iske ihan täysillä. Tosin sitten kun vanhoista lehdistä etsii sopivia kaavoja millon mihinkin, niin aina löytyy vaikka mitä kivaa, vaikka hetki sitten samat mallit ei ole tuntuneet ollenkaan sopivilta. Aurinkoista viikkoa sinullekin!

   Poista