keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Miltä näyttää oikea joulu? VAROITUS! Ellet halua aloittaa joulutunnelmaan virittäytymistä marraskuussa tai houkuttua erinäisistä herkuista, niin hyppääpä tämä juttu suosiolla yli. Jos vielä voit alun kuvat nähtyäsi:)


Jouluperinteitä, niitä on varmaan yhtä monta erilaista kuin on meitä joulunviettäjiäkin. Yhdelle tärkeää ovat kokoontumiset sukulaisten kesken, toiselle hyvä ruoka ja kolmannelle itse tehdyt lahjat. Veikkaanpa, että aika monen pääkaupunkiseutulaisen jouluperinteisiin kuuluu myös Stockmannin jouluikkunan ihastelu. Itse en lapsena ole välimatkasta johtuen ollut lähelläkään tuota ikkunaa, joten siihen ei varsinaisesti liity perinteitä. Tosin mikäänhän ei estä aloittamasta niitä aikuisena, vaikka se ehkä joidenkin mielestä ei enää ole jouluikkunaikä.. Oli jouluikkunaa tai ei, jouluvaloihin pukeutunut tavaratalo marraskuun pimeydessä loistaa lämpimänä keitaana kaupungin sydämessä. Puhutaanpa tavaratalojen alamäestä mitä tahansa, niin kyllä tuo ainakin minut houkutteli fiilistelemään tulevaa joulunaikaa.Tulevana sunnuntaina se nimittäin taas aukeaa, vuoden 2014 jouluikkuna. Jossa tänä vuonna kuulemma seikkailevat Jaffat ja legohahmot. En usko, että olen sunnuntaina klo 12 ikkunan takana nenä kiinni lasissa, mutta varmasti käyn siihen tutustumassa myöhemmin. Vaikka ympärillä olisi minkälainen räntäsade tai töistä kotiin palaavien ja katuun tuijottavien kiireisten ihmisten armeija, niin ikkunaa katsellessa arki ja omat kiireet unohtuvat. Silloin voi hetkeksi sukeltaa satumaailmaan, tutkia lukuisia yksityiskohtia ja tavoittaa jotakin siitä lapsenomaisesta joulun taiasta. Hypätä pois kalenteriorjuudesta ja todeta, että tulee se joulu vähän vähemmälläkin touhuamisella.Näin aikuisempana sitä viihtyy vallan mainiosti myös Stockmannin Argos-hallin joulupuodeissa. Pääsinpä tänään muutamien muiden onnekkaiden kanssa maistelemaan ja haistelemaan tulevan joulun trendejä, värejä ja tuoksuja. Kuinka moni on esimerkiksi kokeillut tuunata glögin - joko kylmänä tai lämpimänä - perinteisten rusinoiden ja pähkinöiden siijaan esimerkiksi rosmariinin oksilla, vaahtokarkeilla tai appelsiininpaloilla?


Ikkunan ohella tuo joulupuotien alue on vähintään yhtä koukuttava lukuisine herkkuineen, eri värisine kimmeltävine palloineen ja veikeine tonttu-ukkoineen. Tänä vuonna kuuseen voi ripustaa myös täytekakkuja, korkokenkiä tai muffinsseja! Jos et satu asumaan ihan lähellä noita ihanuuksia, niin ei hätää. Sekä herkkuja, joulutuotteita että tulevan joulun toivotuimpia lahjoja voi hankkia myös verkosta stockmann.com.

Minulla on Helsingissä asuessani ollut tapana tuonne Argos-hallin joulumaailmaan aina jossain vaiheessa ennen joulua mennä fiilistelemään ja ostamaan joulupallo.  Yksi pallo jokoa vuosi. Ainut ongelma tuossa vaan on se, että yhden pallon valitseminen kymmenistä vaihtoehdoista ei ole ollenkaan helppoa!


Kokosin omista suosikeistani kollaasin, jossa yhdistyvät pehmeät ja kovat materiaalit, kodikkuus, lämpö, sopiva määrä bling blingiä sekä tämän tuvan joulun ainoat oikeat värit punainen ja valkoinen. Miltä sinun tuleva joulusi näyttää?


Tältä reissulta mukaan tarttui myös se tämän vuoden joulupallo. Pianhan ne edellisten vuosien pallotkin saa kaivaa esiin rapisevista silkkipaperikääreistään ja ripustaa ikkunaan. Valoja olen vähän jo viritellyt ja seuraavaksi keittiö saa punaisen verhon. Vähitellen viritellään mieli jouluisiin tunnelmiin, tämä päivä oli siihen puuhaan inspiroiva aloitus. Pian kaivetaan esiin piparkakkutaikinan respti ja piparimuotit. Ja laitetaan soimaan joululaulut. Mutta ei ihan vielä.

Postaus toteutettu yhteistyössä Stockmannin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Ihana oma perinteesi tuo yhden joulupallon ostaminen joka vuosi! Meillä on omat perinteet, joista ei helpolla lipsuta - tärkein niistä on ehkä se, kun kävellään läheiselle lentokentälle ottamaan vastaan joulupukki koko kylän kanssa.
  Stockmannin jouluikkunaa en ole tainnut koskaan käydä katsomassa... se on tää välimatka.
  Mukavaa joulun odotusta sinne, ystäväin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteet - on ne sitten minkälaisia kenelläkin - ehkä onkin joulussa juuri parasta:)

   Poista