maanantai 6. tammikuuta 2014

Linnanjuhlissa


Vuosi sopii aloittaa komeasti juhlien. Tämän tytön ensimmäisissä ja kukatietää vaikka myös viimeisissä linnanjuhlissa. Etiketti oli kyllä hiukan vapaamuotoisempi kuin niissä tunnetummissa linnanjuhlissa:)


Varsin komeat puitteet kekkereihin tarjosi 1200-luvulta peräisin oleva Kuressaaren piispanlinna Saarenmaalla. Ja syyn juhliin miehen serkun pyöreät vuodet. Vihreä kesäsaari on oli näin tammikuussakin melkoisen vihreä, mutta kylläkin huomattavasti hijaisempi, kuin parhaaseen turistiaikaan. Sillon täällä kuulemma tallustellaan melkoisessa ruuhkassa, nyt ei uimarannalla ymmärrettävistä syistä näkynyt ristinsielua.


Tämä tosin oli ensivisiittini Saarenmaalle, joten sinänsä vertailukohdat ovat aika olemattomat, mutta puolipaikallisen isäntämme puheista päätellen meno on kesäkuukausina aivan toista kuin nyt. Tuntui, että olimme ainoat turistit koko kaupungissa, sen verran hiljaisia kadut sunnuntaiaamun rauhassa olivat.Juhlat pidettiin yhdessä linnan saleista, joita vuokrataan ihan tavallisille kuolevaisille. Hinnasta ei ole tietoa, mutta kyllä tuo komeus luultavasti jonnin verran kukkaroa keventää. Paikalliseen tapaan salissa oli pitkät pöydät ja juomat ja alkuruoat pöydissä.


Itsellä tässä reissussa keveni kukkaron sijaan pari kiloa elopainosta. Todennäköisesti hotellin aamiaiselta tai hanavedestä tullut ruokamyrkytys sekoitti pakin totaalisesti. Monen tunnin paluumatka bussissa ei ole mikään otollisin hetki tutustua kyseisen vaivan oireisiin.. Mutta onneksi tuommoinen menee suht nopeasti ohi.


Koska linnanjuhlissa pitää tietysti olla myös puku, siitä enemmän ensi kerralla:)

**********
During the weekend I visited Saaremaa, Estonia. The green summer island was rather green also now in January, because of exceptionally warm winter weather. Me and my man had an opportunity to participate 50th anniversary of mans relative at Kuressaare Episcopal Castle. What a gorgeous place to have birthday party!

3 kommenttia:

  1. Kaunista ja upeaa <3
    Pukua ootellessa ;-)
    Tykkään kovasti kaikesta muusta, paitsi tuosta ruokamyrkytyksestä :-(

    VastaaPoista
  2. Linnan juhlat! Upea ympäristö juhlia ihan mitä tahansa. Ruokamyrkytys ei kyllä ole mikään ihana vaiva. Mielenkiinnolla odottelen puvusta kuvia.

    VastaaPoista