keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ensiapukuutio - Firs aid cube


Farkuista muokkautui minikokoinen ensiapulaukku. Tai oikeastaan ensiapukuutio. Juttuhan meni suunnilleen näin.


Hurahdin keväällä ostamaan Tallinnasta ison kasan värikkäitä lyhyitä vetskareita, kun kerran halvalla sai. Tarkoituksena oli kehittää Flootia hiukan uudelle tasolle ja matkan varrella inspiroiduin mm. näiden pussukoiden selkeästä ja raikkaasta värimaailmasta, muotokielestä ja leikkimielisyydestä. Siitä lähti kehittymään oma pikkupussukkani avuksi käsilaukun kaaoksenhallintaan.


Yleensähän suutatin lapsilla ei ole kenkiä, ja niin nytkin. Kaikenlaisia mikrokaaoksia on myös meillä kotona havaittavissa, farkkupussukoiden lisäksi. Olkoonkin, että ompelukone sylki melko monta kuutiota joulumyyjäisiin, niin kotikäyttöön niitä ei muka tuntunut riittävän ensimmäistäkään. Kunnes keittiön pöydällä oleva tilpehööri- ja lääkekori alkoi näyttää siltä, että täällä asuu useampikin sekakäyttäjä. Siihen oli nimittäin kerääntynyt kurkkutabletteja, päänsärkypillereitä, maitohappobakteereita ja muita erilaisten pillereiden läpipainopakkauksia, joita ei tietenkään joka kerta millään viitsisi hakea yläkerrasta. Ja koska niitä ei aina viitsi viedä takaisinkaan, olivat ne jääneet sekalaiseksi alakerran päivittäislääkevarastoksi.


Ne saivat viettää sekalaista elämäänsä siihen saakka, kunnes mies sai idean lääkekuutiosta. Joten ei muuta kuin ompelukone taas kerran töihin, pieni pala punaista huopaa kaapin kätköistä ja ensiapukuutio oli valmis. Sen lisäksi, että tuo ahmaisee kätevästi keittiön pöydällä pyörivät tablettiliuskat, siitä saa näppärän miniensiapulaukun myös reissuun. Nyt siis vaan odotellaan sitä reissua:)

**********

Mini firs aid cube made from recycled jeans:) This would be nice take with you when you are travelling somewhere. This is also rather useful when you want to control chaos in your handbag.

14 kommenttia:

 1. Mainiot! Nuo vetskarit sopivat farkkuihin hyvin, todella raikkaita. Ja varmasti näppärä matkalla mukana. Lääkkeiden ajelehtimista täälläkin taloudessa on havaittavissa, vaikka meillä matka keittiön ja vessan (lääkekaappi siellä) välillä ei montaa metriä ole. Kummasti se matka tuntuu pitkälle kulkea. Tämmöinen kuutio olisi kyllä kaunis jo sisustuksellisestikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennuksena vielä, että vetskarin pituus on 10 cm, kuution sivu 7 cm. Mukavan kompakteja ja toimisivat varmaan isommassakin koossa. Suunnittelin jopa jo kokoelmaa, missä olisi monenkoisia kuutioita eri tarkoituksiin.

   Poista
 2. Onhan näppärän näköisiä ja kokoisia! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin näppäräksi tuo on osoittautunutkin. Ainut vaikeus on muistaa/viitsiä laittaa kaikki lääkeliuskat takaisin pussukkaan käytön jälkeen.. Mutta ei kai niin helppoa ratkaisua olekaan, etteikö siitä jotenkin voisi yrittää tehdä vielä helpompaa:)

   Poista
 3. Ihan loistoidea! Ja hieno toteutus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä onneksi tulee niitä loistaviakin ideoita, kun myös ne vähemmän loistavat on koettu.

   Poista
 4. Tosi tyylikkäitä! Hieno yksinkertaisuudessaan tuo huoparisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käyttötarkoituksen mukaanhan tuohon voisi ideoida myös muita yksinkertaisen graafisia kuvioita. Tuossa ei ainakaan kenellekään jää epäselväksi, mitä pussukka sisältää!

   Poista
 5. Onpa hauskoja! Tuollaiset säilytyskuutiot pienenä ja vähän isompanakin voisivat toimia hyvin veneessä... Hmm, täytyypi laittaa mietintämyssyyn :)

  VastaaPoista
 6. Aivan hitsin kiva ulkonäkö ja toteutus noilla, kyllä noihin tosiaan kelppaa pakkailla miltei mitä tahansa. Kiva idea ja raikas toteutus!

  Ja näköjään internet-paholainen söi edellisen postauksen kommenttini kokonaan :( Kirotut olkoot bittimöröt!

  VastaaPoista
 7. Oikeesti, mahtavat kuutiot ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
 8. Kertakaikkiaan loistavia kuutioita! Mutta muistattehan kaikki jotka teette myyntituotteita että risti punaisena on vahvasti suojattu tavaramerkki ja sallittu vain tuotteissa joita itse Punainen risti myy. Tästä johtuen lääkekaapeissakaan ei enää nykyisin näe kuin vihreitä, valkoisia, sinisiä jne ristejä.

  VastaaPoista