lauantai 7. syyskuuta 2013

Mekko kävi Stonehengellä - Visiting Stonehenge


Kesän ihanista ja kaikenlaiseen ulkotekemiseen kannustavista keleistä huolimatta jotain sentään tuli tehtyä ompelukoneellakin. Aurinkoisia tunnelmia onkin ommeltu tähän mekkoon, joka kävi kesän aikana mm. Stonehengellä!

Ei taida sellaista naista olla olemassakaan, joka ei reissun ollessa näköpiirissä olisi sitä mieltä, että minullahan ei ole yhtään mitään sopivaa päällepantavaa. Näin kävi tietysti täälläkin keskellä heinäuun helteitä. Koska reissun kohteena oli mm. Pariisi, päätin haluta pilkkuja. Mutta en kuitenkaan sellaisia ihan tasaisen säännöllisen kokoisia ja riveissä seisovia polka dotseja vaan jotain vähän vähemmän orjallista. Eurokankaan palalaarista löytyikin juuri sopivan pilkullinen punavalkoinen pala. Varsin vauhdikkaasti tämä muotoutui simppeliksi ja rennoksi mekoksi. Kaavat Suuri Käsityölehti Tämän kanssa oli hyvä suunnata reissuun.


Mekon alle oli kätevä pukea caprit kun sää joinakin aamuina oli hiukan viileämpi. Astetta virallisemman ilmeen sai vyöllä ja aivan kesätunnelmissa mentiin, kun varpaat kastettiin vielä punaiseen kynsilakkaan. Koska tämä ei väritykseltään ole aivan hempeimmästä päästä, menee se vielä syksymmälläkin kun lisää kerroksia sekä alle että päälle. Tykkään!


Mutta minkälainen se Stonehenge sitten oli? Huristelimme Pariisista bussilla Normandian läpi Englannin kanaalille, joka ylitettiin lautalla. Seuraavana päivänä bussin nokka suunnattiin kohti Salisburya ja Stonehengen esihistoriallista kivimonumenttia. Matkan aikana ei selvinnyt, onko rakennelma ollut temppeli, hautapaikka, kulttipaikka vai kenties ulkoavaruuden olioiden kätten työn tulos, mutta juurikin sellaisena se seisoi keskellä peltoa, kuin tyypillisimmät kuvat kertovat. Paitsi että se oli paljon pienempi kuin olin kuvitellut.


Aivan yksin kivikehä ei sentään seisonut keskellä ei mitään, totuus näytti enemmänkin tältä. Kivet jököttivät keskellä isoa, lyhyeksi niitettyä heinäpeltoa. Mahtaa siinä jollakin isännällä olla harmia, kun näitä kiviä ei niin vain keräillä ja kuskata pois pellolta! Sen sijaan bussit kuskaavat paikalle noin miljoona turistia vuodessa. Ja turistit taas vaativat vessoja ja matkamuistomyymälöitä ja kahviloita, joita oli kyllä pellon laidassa yllättävän vähän ja pienimuotoisina ottaen huomioon monumentin kuuluisuuden. Paikka vaikuttikin jotenkin helposti lähestyttävän kotikutoiselta verrattuna moniin muihin, pitkien jonojen eristämiin kuuluisiin nähtävyyksiin.


 Kivikehä oli kuuleman mukaan aidattu noin 30 vuotta sitten, jotta vältettiin ylimääräisten merkkien ja kaiverrusten ilmestyminen kiviin. Koska ei ollut kesäpäivänseisaus, aitojen sisäpuolelle ei ollut mitään asiaa. Niinpä kohtalaisen kokoinen ihmiskehä ympäröi aidattua kivikehää.


Näin jälkeenpäin voi todeta, että tulipahan käytyä ja nähtyä. Kuvamuistot Stonehengeltä tarjoaa jälleen miehen uusi kamera ja hänen minua parempi kuvaustaitonsa tuon uutuuden käsittelyssä. Yksi mukava muisto lisää menneen kesän tarinoihin:)

**********

I visited Stonehenge during my summer holiday. The place was just like in the pictures, in the middle of fields. However it was quite a bit smaller than I thought. Anyway it was nice to visit the place, especially when I had my new summer dress on. This is made of jersey. Really quick to sew and casual to wear. So I would say it's almost perfect!

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis kesäinen mekko.. tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi kesäiset kelit näyttävät vielä jatkuvan, joten mekko on menossa Stonehengen jälkeenkin.

   Poista
 2. Kaunis mekko ja kiva on sen taustakin, varmasti vierailun arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyseinen makko on päällä tänäänkin! Vaikka maisemat ovat kyllä huomattavasti vaatimattomammat kuin tuolla Stonehengellä.

   Poista
 3. Mekko on kyllä ihana, hyvin sopii erilaisiin maisemiin ja tilanteisiin kyllä. Ja upeissa paikoissa olette kyllä päässeet käymään, olen suorastaan kateellinen täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Stonehenge on ollut haaveissa pitkään, joten nyt voi lisätä taas yhden rastin nähtyjen ja koettujen paikkojen matkustelukartalle.

   Poista