lauantai 31. elokuuta 2013

Pala Pariisia muutti meille - We have a piece of Paris at home


Versaillesin palatsia tai Eiffel-tornia ei oikein kannata yrittää siirtää Suomeen tai omaan kotiin, sen verran ovat tilaavieviä ja hankalasti siirreltäviä. Ja voisipa Ranskan valtiollakin ola jotain sanomista asiaan:) Pieni pala Pariisia kuitenkin tuli mukanamme kotiin ja vie ajatukset kesäisiin reissutunnelmiin aina, kun syyssateet uhkaavat lamauttaa. Siispä tervetuloa ystävien kahvilaan!


Cafe des amis tarttui mukaan Seinen rannan bukinistikojulta. Kehystämättömänä tosin, joten sen kuskaaminen rullalla oli oikein sujuvaa. Ja nyt se toivottaa ruokapöydän päädyssä ystävät tervetulleiksi illanistujaisiin ja meidät itsemme niin kiireiseen aamupalapöytään kuin viikonlopun viipyileviin hyvin syömisen hetkiinkin.


Television yläpuolelle saatiin hankittua tauluhylly, jossa vaihtuvat taidenäyttelyt ja valokuvakollaasit aina mielialan mukaan. Tällä hetkellä siellä ollaan Pariisissa:)


Eiffel-torni on keittiössämme edustettuna peltilaatikon ja sen sisältämien pipareiden voimin. Ainakin siihen asti, kun rapeat hillosilmäpikkuleivät karkaavat parempiin suihin! Peltiset mitat ovat löytö Helsingin kaupunginmuseon myymälästä.



Pipareita voi kaivella myös tästä purnukasta. Ainakin hetken päästä. Tämä kotiutui ihan tuosta lähi-Prismasta, mutta kylläkin ilman pipareita. Joten jotta kukaan ei tulisi huijatuksi, voi ja munat ovat olleet jo tovin lämpiämässä ja täällä kahvilassa paistetaan pian murokeksejä. Niitä nautitaan alkusyksyn pimenevässä illassa ensimmäisten kynttilöiden valossa.  Lämmintä lauantai-iltaa!

**********

I couldn't bring Eiffel tower or Versailles palace home from Paris, but however something, a little piece of Paris came with us home. Cafe des amis is a painting bought from second hand book shop or a bouquiniste, the word which the French particularly use for those bookstalls along the Seine. The painting will welcome our friends to spent an evening with us and it also delights us during hurry mornings or a weekend with good food.

Today I think it's a weekend with deliciuous bisquits, because I'm going to make them right now. If we don't eat all of those, we can always store the leftovers to a tin with an image of Eiffel tower.

2 kommenttia:

  1. Ihania ripauksia Pariisia kotonanne piristämässä sitä tavallista arkea :) Muutoinkin sisustuksenne on tosi nättiä!

    Kiitos myös nojatuolimatkasta, itselläni on jäänyt Pariisi vain yhteen pyöräytykseen lentokentällä, kun jatkoimme Aasiaan jatkolennolla. Oli kiva nähdä mitä kaikkea kentän ulkopuolella voisi joskus käydä ihmettelemässä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Tänne on kertynyt sekä uutta että vanhaa, kerroksellisuutta ja tarinoita. Värejä ja rouheita pintoja sopivassa suhteessa, siitä ainakin minulle syntyy kodikas tunnelma.

    VastaaPoista