tiistai 12. kesäkuuta 2012

Matkalla uimarannalle / On the way to the Beach


Viikonloppuna nautiskeltiin tuplasynttäreistä ja hyvästä musiikista Turun suunnalla. Synttärisankareina oli kaksi 6-vuotiasta neitiä. Eihän kesä ole mitään ilman kunnon kesäkassia, joten pakettiin kääriytyivät tämmöiset tuliaiset.


Alussa olivat yhdet, äidin kirpputorilta löytämät lasten matkamuistofarkut. Nuo tuli vissiin ostettua ihan vain ja ainoastaan tuon nalleaplikoinnin takia. Uimarengas ja pyyhe kainalossa kesälaitumille kirmaava nalle sopiikin mitä mainioimmin kesäisen laukun koristeeksi.


Nallen yläpuolella kulki alunperin teksti Canary Island. Mutta koska en halunnut kassien näyttävän siltä samalta matkamuistokrääsältä jota alkuperäiset farkut ihan kiitettävästi edustivat, piti tekstille tehdä jotain. Teksti oli aplikoitu tiukkaan, joten sen pois nyppiminen olisi jättänyt vähemmän kaunista jälkeä. Niinpä testailin ensimmäistä kertaa ompelukoneen kirjainohjelmaa ja ompelin kilpailevan tekstin parilla paljetilla höystettynä siihen päälle.


Ihan eivät yhdet lasten polvihousumalliset farkut riittäneet näihin kahteen laukkuun, joten mm. olkahihna on toisista farkuista lainattu vyötärökaitale. Vyölenkeistä sai hauskat lenkurat kassin sivuun ja niihin voi ripustella sitten kaikenmoista kesäistä, kuten vaikka leppäkerttuavaimenperän.


Samalla reissulla tuli nähtyä sitten hiukan muunkinlaista kulttuuria. Ja sadetta! Tihkusateisen harmaa Saaristo Open Kaarinassa tarjoili komean kattauksen musiikkia Viikatteen mollisoinnuista Apulannan uhonkin ja Uriah Heepin progressiivisen rockin kautta illan tähteen Within Temptationiin. Uriah Heepin harmaahapsiset rocksitkeyden maailmanmestarit kyllä eivät ihan istuisi omalle levylautaselle, mutta ehkä heihin oli jo aika törmätä, kun ovat kerran jaksaneet kiertää maailmaa ja pysyä kasassa reilut 40 vuotta! Nyt on siis festarikesäkin avattu, sitä ei ihan joka kesä tapahdukaan:)


                                            ***************************************

I have enjoyed birthdayparties and good music during last weekend. Two girls, twins of my very good friend, had their 6-year birthdayparty on Sunday. Because summer is nearly nothing without a nice summer bag, I didn't have any problems with presents:)

Material for these bags was found on flea market by my Mom and was bought just because of those bear appliques. There was a pair of souvenir trousers from Canary Islands. I cut them into pieces, borrowed something from other recycled jeans, stitched something over Canary Island -text and added a ladybird. And there they were, two wonderfull summer bags!

During the weekend I had also chance to see and hear Within Temptation among other bands on one of the first summer festivals in Finland. The weather was actually quite rainy (could it have been something else in early June in Finland..?), but the music was really good and that was the main issue for me.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eiköhän noille käyttöä löydy. Ainakin oli jo hyvinkin viitteitä siihen suuntaan, kun toiseen laukkuun ahtautui asumaan pehmokissa.

   Poista
 2. Ihanat kassit nalleineen! Täälläkin on taas ollut ompelukoneelle töitä :)
  Hyvältä kuulosti myös tuo musasetti - eihän se ole kesä eikä mikään, jos ei yhtään festaritunnelmaa käy kokemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä keleillä ompelukone kyllä pitäisi kanniskella pihalle. Että voisi nautiskella samalla sekä ompelusta että kesästä:)

   Poista
 3. Hauskat kassit, mahtavia tuunauksia osaat kyllä farkuista tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Farkut ovat kyllä lähes ehtymätön materiaali, aina voi keksiä jotain uutta. Tosin siihen hurahtaa kyllä myös yllättävän paljon aikaa kun aina miettii kaiken alusta eikä ole mitään kaavoja. Mutta sellaistahan se luovuus parhaimmillaan on:)

   Poista
 4. Oletpa loihtinut hauskat farkkulaukut! Tuo farkku taipuu käsissäsi mihin vain!

  VastaaPoista