tiistai 26. huhtikuuta 2016

Vauvan haalari vanhoista farkuista


Kevätkelit yllättivät eikä vauvan kaapista löytynytkään sopivaa välikausihaalaria. Pulma kuitenkin ratkesi näppärästi, kun isimiehen farkut repesivät korjauskelvottomaan kuntoon. Idea farkkuhaalarista syntyi heti, joten kovaonniset farkut saivat repeämisen lisäksi tuta vielä saksimistakin.

Olin havitellut tytölle vinovetoketjuhaalaria jo jonkin aikaa, joten päätin yhdistää tähän myös sen ulottuvuuden. Facebookin ompeluryhmistä ongittujen tietojen mukaan jossakin melko viimeaikaisessa Ottobren numerossa olisi ollut vinovetoketjullisen ulkohaalarin kaava, mutta en saanut tuota lehteä käsiini kirjastosta. Joten piti ottaa kynä kauniiseen käteen ja piirtää itse. Suuresta käsityölehdestä nappasin ensimmäisen eteen tulleen ja tarpeeksi pienen collegehaalarin kaavan, levensin sopivista kohdista ja muokkasin kaavaa vinovetoketjulliseksi tämän loistavan ohjeen innoittamana. Ohjeesta poiketen vetoketjun vinous yltää kuitenkin haarasauman sijasta lahkeeseen saakka, jotta haalari olisi mahdollisimman helppo pukea lapsen päälle. Huppuon myös lisätty omasta päästä ja haalari on kokonaan vuoritettu. Näin kasvunvara on sekä lahkeissa että hihoissa helppo kääntää taitteelle, kun vuori tulee samalla kauniisti näkyviin.


Olen tässä viime aikoina löytöretkeillyt kangaskauppojen sijasta omassa kangaskaapissani ja tuon tonkimisen tulosta on myös tämän haalarin vuori. Paksu puuvillatrikoo lienee alunperin ostettu isäni pitkiä kalsareita varten. Epämääräisen määrän vuosia se hilloutui ensin äitini kaapissa ja kulkeutui sieltä sitten omaan kaappiini marinoitumaan ennen kuin tekeytyi haalarinvuoriksi. Tai tässä on vasta osa siitä. Kangaspala on lähes hervoton, joten tuosta saa kyllä vielä monta muutakin projektia toteutettua. Kun vaan keksii mitä, koska alushousuiksi tuo tuskin enää päätyy. Yksivärinen kangas kaipasi jotain piristystä, joten painoin siihen perunalla ja valkoisella kangasvärillä tähtiä.


Nyt kelpaa ulkoilla!

7 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman ihana vauvanhaalari. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva haalari farkuista, kestävä ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä kestä vähintään saman mitä materiaalina olleet farkut miehellä. Kun lapsi ei vielä ryömi tai konttaa, niin kuluminen on lähinnä pesukoneen aikaansaannoksia. Suurin uhka lienee se, että tämä ihanuus käy jossain vaiheessa pieneksi:)

   Poista
 3. Mä niin ihailen tuota kykyäsi tehdä minkälaisia vaatteita haluat vaikkei sopivaa kaavaa tulekaan vastaan :)

  VastaaPoista
 4. Oi, tämä on todella suloinen haalari ❤ ! Ihanat tähdet siellä vuorissa ja edessä.

  VastaaPoista