sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Peilin uusi ilme


Eteinen kaipasi kipeästi peiliä. Onhan se nyt mukavaa nähdä miltä näyttää ja kuinka pystyssä hiukset ovat, ennen kuin astuu ovesta ulos ihmisten ilmoille. Tuunaussormia syyhytti ja niinpä ei tullut mieleenkään kantaa valmista peiliä kotiin Ikeasta tai Anttilasta. Varsinkin, kun sopivankokoisia ei oikein tuntunut löytyvän. Pienen etsiskelyn jälkeen sopiva peili löytyikin yllättävän läheltä, ihan kotinurkista. Juuri eteisen kokoinen peili saatiin kesällä hajotetusta kirjahyllystä, jonka yhden kaapin takaseinänä tämä eteisen komistus aiemmin palveli.


Peilin koko on 39x77 cm. Kirjahyllystä sellaisenaan irrotettu peililevy nostettiin yksikertaisesti pystyyn pikkueteisen lipaston päälle. Jotenkin se näytti paljaalta ja viimeistelemättömältä, joten jotain piristystä piti keksiä.


Piristys löytyi maalarinteipistä ja valkoisesta kangasväristä. Rajasin teilillä reunoille noin 1,5 cm levyiset kehykset, jotka tuputtelin kangasvärin ja superlon-tuputtimen avulla utuisen valkoisiksi. Kotoalähtijän tarpeelliset muistutustekstit leikkasin kirurginveitsellä piirtoheitinkalvoon ja tuputtelin samalla systeemillä peilin alareunaan. Mikä parasta, jos koristukset alkavat kyllästyttää, niin ne voi pestä vedellä pois ja taiteilla tilalle jotain muuta.


Näin saatiin kirjahyllyn peiliosan elämä jatkumaan uudessa muodossaan ja varmistettiin, että täältä  lähtee työaamuisin ulkomaailmaan ihmisen näköisiä ihmisiä:)

7 kommenttia:

 1. Kiva peili! :) Mutta jos tuo maali on ihan vedellä pestävää, niin kuinka sinä sitten pystyt puhdistamaan peilin ilman, että maali lähtee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ainut asia, mikä tuossa epäilyttää vähän.. Olen nihkeällä rievulla pyyhkinyt kehyksettömältä ja tekstittömältä alueelta ja silla tavalla ainakin toimii hyvin. Vanhassa peilissä on muutamia pilkkuja, jotka eivät lähteneet millään pois, vaikka ennen tuunausoperaatiota hinkkasin peilin niin puhtaaksi kuin vain sain. Tulinkin siihen tulokseen, että ehkä tuossa eivät pienet lisäpilkutkaan haittaa, kyllä siitä ittensä kumminkin vielä ihan tarpeeksi hyvin näkee.

   Poista
 2. Upea tuunaus! Hauska miten loppujen lopuksi pienellä vaivalla saa aivan uutta. Blogissani olisi sinulle tunnustus :).

  VastaaPoista
 3. Kylläpä peili tosiaan sai uuden ja uljaan elämän! Minä juuri harmittelin sitä, että meillä ei talossa ole sellaista eteispeiliä enää, olisi kiva juurikin tsekata ennen lähtöä miltä sitä oikein näyttää ennen kuin laukkaa kiireessä pihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteispeili on kyllä tuiki tarpeellinen. Jotenkin tuntui meilläkin alastomalta koko paikka, ennen kuin tuo saatiin paikalleen. Jotenkin sitä on tottunu, että tietyissä paikoissa on tiettyjä tavaroita tai kalusteita ja eteisen peili melkein painii samassa sarjassa kuin vessan peili tai keittiön tiskikaappi.

   Poista
 4. Loistoidea ja todella onnistunut lopputulos:)

  VastaaPoista