lauantai 13. heinäkuuta 2013

Virkkuukoukun kesä - Summer Crocheting


Pitkästä aikaa! Alkukesä on yrttilaatikon pystyttämisen jälkeen vilahtanut ohi niin vauhdilla, etten ole juuri ollenkaan ehtinyt tänne virtuaalisen sulkakynän varteen sen paremmin kirjoittajana kuin kommentoijanakaan. Tähän väliin mahtuvat niin juhannus, aita- ja pihaprojektin eteneminen kuin kesäloman alkaminenkin. Ja sitä ennen kipeäksi tuleminen.


On se kummallista, miten koko vuosi paahdetaan täysillä eikä kuumetta tai flunssaa iske lainkaan, vaikka välillä voisi toivoakin paria sängynpohjapäivää oravanpyörän pysyttämiseksi. Juuri ennen kesälomia, kun kiireisemmät ajat töissä antavat vasta syksyllä odottaa itseään, mutta kuitenkin yhtä ja toista pitäisi saada kuntoon ennen lomaa, iskee sitten kuume. Täysin varoittamatta yhden pihapuuhailupäivän jälkeen alkavat hampaat kalista eikä kaksikaan peittoa saa millään lämpimäksi. Joten työpöytä jäi sitten siivoamatta ja loma alkoi sänkymakoilulla pari päivää etuajassa.


Tuosta makoilusta saivat kipinän myös nämä puikkopurnukat. Kun ei oikein jaksanut tehdä mitään muuta kuin lukea tai maata, niin tämä oli tarpeeksi aivotonta puuhaa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Olin jo pidemmän aikaa säästänyt tyhjentyneitä hillo- ja kurkkupurkkeja kuivatuskaapissa tarkoituksena tuunailla niistä puikoille ja koukuille säilytyspurkit. Tarkoitusta varten oli hankittu myös kerä Novitan sateenkaarilankaa silloin kun sitä vielä sai. Tuo kerä on pyörinyt lankakopassa ees sun taas, enkä oikein vieläkään ole varma, miten noihin väreihin suhtautuisin. Toisaalta niin ihanan värikäs ja pirteä, toisaalta ehkä jopa hiukan liian värikäs. No, puikkopurkeissa tämä ainakin tuntuu toimivan hyvin. Värikkääseen lopputulokseen päätyisi myös jämälangoilla, napeilla jne. kuten täällä.


Lanka ja purkit tuntuvat nyt muutaman päivän kattelun jälkeen niin pirteiltä, että tämmöisiä taitaa lähteä töihinkin pari kappaletta kynäpurkeiksi. Ellei maanantaiaamu näitä kattellessa lähde käyntiin, niin mitenkä sitten:) Jahka sinne töihin kesälomien jälken taas pääsen. Sitä työpöytää siivoamaan.

Mutta ei mietitä sitä nyt, vaan nautiskellaan kesästä ja auringosta ja leppoisasta oleilusta!

**********

Just before summer holiday I got sick. Just lying on the bed is not so nice, but however, you are so tired that you can't do almost anything else. Except this kind of summer crocheting. You'll need just empty and clean jam pots or cans, some thick garn and a crochet hook. The idea is seen here. Easy, colourful and perfect summer handicraft!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näistä tulee kyllä tosiaan hyvälle tuulelle:)

   Poista
 2. Kivoja, minäkin olen tehnyt noita Atticin innostamana , ja tettänyt koulussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenpa hyvinkin tainnut ihailla myös sinun tekemiäsi purkkeja ja idea on jäänyt kytemään.

   Poista
 3. Hei vaan, seikkailin täällä käsityöblogi-maassa ja törmäsin blogiisi. Ihanan värisiä puikkopurkin suojia. Juuri nämä värit saivat pysähtymään. Hyvää kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun löysit tiesi tänne:) Aurinkoista kesää sinullekin!

   Poista
 4. Tosi suloisia purkkeja ja värit ovat ihanan pirteät. Omaan kotiin en varmaan noin räipäköitä osaisi jotenkin valita, mutta näyttävät kyllä kaikessa reippaudessaan jotenkin tosi tasapainoisilta ja raikkailta kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantyyppisiä ajatuksia täälläkin ensin oli, ollako liian värikäs vai ei.. Päädyin lopulta siihen, että ompeluhuoneen tavarapaljoudessa nuo toimivat oikein hyvin. Ja melkein samanlainen sotku on leipätöissäkin työhuoneessa:)

   Poista
 5. Upeat värit! Itse olen miettinyt tuota lomalle jäämistä, kun itse huomaan aina stressaantuvani ennen lomaa, kun yritän epätoivolla saada kaikki hommat tehtyä ennen lomaa. Jotenkin pää kaipaa sitä, että pöytä pitäisi olla tyhjä ennen lomia, jotenkin voisi "paremmin mielin" lomailla (?). Ja helposti sitten saa jonkun taudin päälle viimeistään kun lomarentous iskee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä varsin tuttu kuvio.. Mutta on se loma kaikesta etukäteisstressistä huolimatta kuitenkin niin mukava asia:)

   Poista