sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kirjaston sisustusta - Interior decoration at library roomViime viikonlopun valmistuneista selvitty, mutta valmistuvat ovat edelleen työn alla. Eli aitaprojekti jatkuu ja tämä viikonloppu kuluikin pitkälti maalauspuuhissa. Aitatarpeet saapuivat nimittäin viikolla ja lauantaiaamun koitteessa ryhdyttiin pykäämään sopivia maalaustelineitä. Jotta vajaan 5 metrin rimat saisivat pohjamaalin lisäksi oikeaa väritystä jo ennen pätkimistä ja aidaksi rakentelua. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi tarvittavaa rimaa oli saatavissa pohjamaalattuna, koska sutia pääsee heiluttelemaan silti aivan riittämiin ennen kuin tarvittava metrimäärä on vaihtanut väriä valkoisesta harmaaksi.


Ulkona vallitsevista maalausurakasta ja aurinkoisesta kelistä huolimatta sisälläkin on tapahtunut jotain. Meillä yksi huone toimii vähän niin kuin kirjastona, koska ainut järkevä huonekalu kiinteiden kaappien lisäksi siellä on iso kirjahylly. Muut tavarat ovatkin sitten enemmän tai vähemmän sekalaista seurakuntaa ja ovatkin valtamerilaivan lailla seilanneet pitkin huonetta, välillä varastonkin kautta koukaten. Liekö tuo risteileminen tai kertyneet matkamuistot innoittaneet tätä sisustajaa, kun huoneen ilmeen punaiseksi langaksi valikoitui matkailu. Ja paremman puutteessa varsinkin nojatuolimatkailu. Koska kirjojen lisäksi huoneessa on nojatuoli.


Jotta matkailuun saataisiin ykkösluokan tuntua, piti nojatuoliin saada pari tyynyä. Pääliset on tehty Eurokankaan palalaarin kankaista. Jalkoja lämmittää torkkupeitto. Jonkun lehden tilaajalahjana saatu beige teddyturkista ja tekokarvaa yhdistävä peitto oli muuten mukava, mutta sitä ei oltu tikattu mitenkään. Niinpä se oli käytössä hiukan hankala, joten ratkaisin ongelman tikkaamalla peiton keskelle ison tähden. Tikkaus maastoutuu varsinkin valkoiselle teddykarvapuolelle aivan täysin ja nyt omat jalat eivät enää sekoa peiton uumeniin, kun kerrokset pysyvät yhdessä keskeltäkin peittoa.


Nojatuolimatkailun ja matkamuistojen keräilyn lisäksi huone toimii ajoittan miehen kotikuntosalina. Salin varustuksiin kuuluvat käsipainot, joiden on toivottu olevan mahdollisimman hyvin esillä. Jotta niitä muistaa käyttää. Kaappiinpiilotusyritykseni torpattiinkin heti alkuunsa, joten painoille piti tehdä kaunis peti, jolla voivat loikoilla. Ties monenko kymmenen kilon painoja kun ei viitsi oikein parkettilattialle kolauttaa.. Painojen petiä varten on paloiteltu yksi jumppa-alusta, liimattu kolme kerrosta päällekkäin ja tehty päälinen samasta kankaasta kun tyynytkin.


Joten sitten ei muuta kuin laukkuja pakkaamaan:) Ihan aurinkolomalle ei sentään olla lähdössä, mutta seuraavaksi on joka tapauksessa tulossa valoisaa asiaa. Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

**********

We have one room without any specific purpose. We call it library, because there is a big bookshelf but hardly any other proper piece of furniture. However, there is also an arm chair and because it's nice to read in an armchair with a couple of pillows, we needed pillows. Travelling is some sort of a theme in decoration of this room and pillow covers are also made to match the theme.

There is also a pair of dumpbells in this room. They are so heavy that I don't want to drop them to parquet floor. So I made own bed for them. The fabric is same that has been used for pillow covers. There is some sort of cellular plastic inside the bed.

4 kommenttia:

 1. Kaunista, hienosti nivoutuu yhteen sisustus. Meillä tuppaa olemaan liikaa tavaraa....Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika tavara on kyllä itse kullekin haaste. Koska kai se niin on, ettei kaikkea voi aina laittaa liian pienien säilytystilojenkaan piikkiin:) Mukavaa viikon alkua myös sinne!

   Poista
 2. Hei. Minun huomio kiinnittyi lattialla oleviin mattoihin, samanlaisella tasaraidalla kudoin omat ensimmäiset mattoni ja värit toistui määrämittojen päästä olisko ollut 50cm- 70cm. Kivaa hommaa kutominen ja kaikenlaiseen olen tykästynyt.Nyt tässä ei oikein moneen hommaan enää taivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot ovat kyllä mukavan pirteät ja tuovat uuteen kotiin sopivasti sitä jotain vanhaa ja perinteistä. Kiitos värikkäistä raidoista kuuluu miehen äidille.

   Poista