perjantai 16. marraskuuta 2012

Terveisiä kädentaitomessuilta! - Greetings from Fair for Finnish Handicrafts!


Tänään aamulla näytti tältä, marssin Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen muutaman muun kädentaitajan kanssa. Olin strategiset noin 15 minuuttia myöhässä aamulla, jotta olisin välttynyt ruuhkalta, joten parkkipaikalta messuhallille kertyi jo mukavan herättävän aamulenkin verran askeleita.


 Ensimmäinen ja edellinen visiittini Suomen Kädentaidot -messuille oli pari vuotta sitten. Kuten silloinkin, aika kului nytkin aivan siivillä ja taas kerran oli mukava huomata, miten monipuolisia kädentaitajia Suomesta löytyy. Itselläni messujen suhteen oli kaksi tavoitetta: tavata allekirjoittaneen  kanssa samalla alalla puuhaava farkkuvirtuoosi Ellis ja löytää puuhelmiä akuuttiin avainnauhapulaan. Aivan mahtavaa tavata oikeassa elämässä sellainen henkilö, joka blogielämän ja -kirjoitusten kautta tuntuu tutulta:) Messupöydän takaa tavoitettu  Ellis sopi loistavasti siihen kuvaan, joka kirjoituksista on välittynyt - lämminsydäminen, puhelias ja äärettömän taitava. Toivottavasti Elliksen messut sujuvat hyvin!


Puuhelmipulaan löytyi myös monenvärisiä lääkkeitä. Ja solmin samantien ensimmäisen avainnauhani (ja puuhelmikorun ylipäätään) ikinä. Kyllä tällä kelpaa nyt maanantaina mennä töihin! Koska noin joka toinen ovi työmaalla on lukossa, on avaimia kätevintä roikottaa kaulassa (kaikissa vaatteissa ei ole taskuja), jotta ne ovat helposti saatavilla. Erillisen pitkän kaulakorun pitäminen avainnauhan kanssa yhtäaikaa ei tee muuta kuin sotkee molemmat, joten tämä ratkaisee ongelman. Tosin, sittenhän näitä pitää olla eri väreissä, jotta jokaisen vaatteen kaveriksi löytyy sopiva:)

 

Messuilta tarttui mukaan myös muffinssikangasta kummitytön joululahjaan (ainakin kankaiden ostamisen kanssa olen siis kerrankin suhteellisen hyvissä ajoin liikkeellä) ja ihana japanilainen ompeluaiheinen kangas, joka jossain muodossa päätynee ompeluhuoneen verhoksi.


Huopakukan taakse kätkeytyy hakaneula, joten tämä on ensisijassa ostettu piristämään mustaa talvitakkia. Liisa Jokinen kirjoittaa tämän päivän Hesarin Nyt-liitteen kolumnissa mustien talvitakkien kirouksesta. Siitä, miten valon vähenemisen määrä on suoraan verrannollinen mustan värin lisääntymiseen katukuvassa. No, tämän avulla en ainakaan ihan kokonaan katoa marraskuun mustaharmaaseen maisemaan.

Toissijaisesti tämä on ostettu uteliaalle malliksi, että miten tämmönen oikein on tehty ja voisiko tästä kehitellä jonkun oman sovelluksen huovutusvillavarastojen päänmenoksi.


Messuilla vierähti aikaa useampi tunti, niin että aurinkokin ehti laskea. Lopulta sekä jalat että mahan nälkätasapaino olivat sitä mieltä, että on aika lähteä kotiin. Ostoskoriin jäi siis edellä mainittujen lisäksi paljon hyvää mieltä ja rentouttava päivä. Olisi kiva kuulla muidenkin kuulumisia, mitä tämän vuoden messuista tykkäsitte?

**********

I've spent almost the whole day at Tampere, Fair for Finnish Handicrafts. I bought some wood pearls for key chain necklesses. And I already did one for myself:) I also found some nice fabrics - muffins for the Christmas present to my god daughter and sewing symbols for curtains to my handicraft room. The petrol blue flower is for the black winter coat.

14 kommenttia:

 1. Ei sitten törmätty :)
  Minä ajattelin tänään laittaa messu kuulumisia blogiini, kunhan tästä ensin kunnolla herään :)
  Kivoja ostoksia sinulla ja tuo tekemäsi avainkaulanauha on ihan miellettömän mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei törmätty, tuntui olevan melkoisen paljon väkeä liikkeellä. Tosin niinhän tuolla taitaa aina olla.. Avainnauhasta itsekin tykkään, siitä tuli oikein kiva väriläiskä marraskuun harmautta vastaan. Tuun heti kurkkimaan sun kuulumiset, kun ne blogiin ilmestyvät.

   Poista
 2. Avainkaulanauhasta tykkään minäkin, kivat värit. Messut taisivat olla mielenkiintoiset kuvauksesta päätellen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuosastoilla ei valitettavasti saanut kuvata, mutta omien ostosten kuvaaminenhan on aina hauskaa:)

   Poista
 3. Olisi kyllä ollut kiva käydä tuolla. Kivoja ostoksia olet siellä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kävin kaksi vuotta sitten viimeksi ja tuolta saa kyllä mahtavan annoksen käsityöenergiaa kerralla. Ja jotain pientä tarttuu aina matkaankin. Aika maltillisesti kyllä tällä kertaa.

   Poista
 4. Ihan samaa ajattelin, että oli aivan mahtavaa tavata livenä! Kyllähän sitä aina kirjoituksista ja kirjoitettujen rivien välistä välittyy jonkinlainen kuva ihmisestä blogin takana ja kyllä oli minustakin mahtavaa huomata, että sama positiivinen ja lämmin tunne, mikä täällä blogissasi vallitsee, välittyi myös sinusta ihan samantien :))
  Messut sujuivat tosi hyvin, taas yksi hieno kokemus ja paljon hauskoja tapahtumia sulateltavana...
  Hienoja löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samat on tuntemukset tälläkin puolella ruutua:)

   Poista
 5. Avainnauha on kiva! Jos viitsisi, voisi itsekin askarrella tuollaisen. Ehkä joskus joulun jälkeen, kun kaikki lahjat on tehty :)

  Mäkin kävin messuilla, tässä muutamia kuvia ostoksista: http://kattenhipialla.blogspot.fi/2012/11/minatran-messuretki.html

  Tykkäsin messuista! On aina innoittavaa päästä katselemaan muiden tuotoksia ja samalla kiva tukea suomalaisia (useimmiten pieniä) kädentaitajien yrityksiä ostamalla jotain kivaa. Porukkaa siellä alkoi olla tietysti jo ahdistukseen asti lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöläisellä on ainakin kaksi syytä käydä messuilla: inspiroitua ja saada ideoita ja tukea toisia vastaavaan harrastukseen/toimeentuloon hurahtaneita. Tosin, monesti itselleni käy niin, että jotain ei tule ostettua koska ajattelee itse voivansa tehdä samanlaisen, mutta lopputulos on, että ei kuitenkaan koskaan ehdi. Eli kun joku on taidolla ja sydämellä tehnyt jotain, niin hyvillä mielin sellaisen voi ostaa. Pitääkin käydä samantien kurkkimassa mitä sinä olet löytänyt. Ja mukavaa, että löysit myös tänne:)

   Poista
 6. Ooh, oletpas kivoja messulöytöjä tehnyt. Avainnauha on myös ihana, pirteä ja kuitenkin toisaalta kauniin hillittykin. Itse olen kateellisena katsellut muiden kaupunkien käsityömessuja, viimeksi kävin Jyväskylässä muutama vuosi sitten moisissa ja korkean sisäänpääsymaksun lisäksi kävijöitä ilahdutti noin 15 näytteilleasettajaa :/ Täytyisi lähteä joskus selkeästi ekskulle muihin kaupunkeihin.

  Ja kiitos tuhannesti kun jaoit tuon edellisen ikkunavinkin, enpäs ollut moiseen törmännyt ja lopputulos oli todellakin kaunis ja kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereella näytteilleasettajia oli kyllä niin paljon (lähes 600), että meinasi vallan uupumus iskeä. Kyllä siitä ilosta kerran vuodessa ajelee Tampereella ihan vaan tuon takia ja kulkee jalkansa puhki pitkin poikin messukeskusta ja vielä autolle, joka todennäköisesti on ollut pakko jättää jonnekin kilometrin päähän:)

   Poista
 7. Ihania ostoksia olet tehnyt. Olisipa kiva päästä joskus taas messuilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia ja inspiroivia ovat nuo tapahtumat kyllä aina. Sieltä saa kummasti virtaa omiinkin tekemisiin. Kun näkee paljon ahkeria ja taitavia ihmisiä, niin eihän sitä kehtaa pekkaa pahemmaksi jäädä itsekään:)

   Poista