sunnuntai 22. toukokuuta 2011

On aika juhlapukujen


Kevät tuo tullessaan ylioppilasjuhlia, häitä rippijuhlia, valmistujaisia ja monia muita juhlia, joihin on ihanaa lähteä hyvin pukeutuneena, kauniissa tilaisuuteen sopivassa mekossa. Niitä vaan ei tahdo kaupasta aina löytyä sopivia, vaikka olisi kuinka paljon tarjolla. Yhdelle ei löydy sopivaa kokoa, toinen ei tykkää kankaista ja kolmannella hangoittelee kukkaro vastaan juuri silloin, kun se unelmien vaate olisi ulottuvilla.

Täällä on tällä hetkellä työn alla yksi hääpuku ja morsiamen äidin jakkupuku. Niiden valmistumista odotellessa ajattelin laittaa tänne hiukan vanhempia tuotoksia esille, pukuja ennen tämän blogin syntyä. Kaikissa tapauksissa puku oli menossa häihin ja syystä tai toisesta sopivaa ei ollut kaupan tangoilta tullut vastaan ja niinpä ompelukoneella ja vähän suunnittelupäälläkin oli töitä.Tämän puvun hameen kava löytyi Eurokankaan ostokaavoista, muistaakseni Burdalta, ja topin kaavat jostakin vanhasta, ystävälläni säästössä olleesta  lehdestä. Hauska ja erilainen yksityiskohta on hameen takana sivussa oleva laskostus, joka tekee puvusta näyttävän. Hame on paksua satiinia ja toppi kuparinväristä silkkiä. Tähän pukuun liittyy myös aiemmin esittelemäni pikkulaukku.


Tämä puku pääsi tomittamaan omistajansa yllä kaason virkaa. Mieluinen, monien röyhelöiden koristama malli oli katsottuna Haloselta, mutta kun se oli häihin hyvin epäsopivasti musta, niin sen pohjalta tehtiin tämä punainen versio. Kankaana puvussa on polyesterisatiini ja helman muodostavat kellomaisesti leikatut viisi erillistä liehuvaa röyhelöä. Tässä mallissa tärkeää on laskeutuva kangas, jotta puvusta ei tule liian pönkköä. Tein myös asuun sopivan laukun, jonka tarkempi esittely löytyy täältä.

Entinen vuokraemäntäni kaipasi erään sukulaisen juhannushäihin jotain punaista ja kuitenkin arvokkaan hillittyä asua. Suuren Käsityölehden muutamaa kotelopuku- ja jakkumallia sopivasti muokkaamalla syntyi tällainen pirteä ja tyyliks kokonaisuus. Pääntie sekä jakussa että mekossa on leikattu sydämenmuotoiseksi. Kankaana on silkki ja jakun hihat ovat kevyesti vajaamittaiset.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti