sunnuntai 5. huhtikuuta 2015
Kinderpiirakka vie kielen mennessään
Perinteisille mokkapaloille lienee vihdoin löytynyt varteenotettava haastaja: kinderpiirakka! Viime aikoina niin monissa blogeissa kuin lehtien leivontaoheissakin vilahdellut resepti pääsi täälläkin testaukseen, kun pääsiäiseksi oli tiedossa enemmän makean herkun syöjiä kuin ne normaalit kaksi henkilöä.
Ohjeessa ei ole sokeria, rasvaa eikä suklaata juuri pihtailtu. Joten lopputulos ei voi olla kovin pahaa:) Jotain niin makeaa ja hyvää, että se rajoittaa nautiskelun sopivasti yhteen palaan kerrallaan.Tässä siis oma sovellukseni.
Kinderpiirakka
Uunipellillinen
Pohja
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g margariinia tai voita sulatettuna
4 munaa
Voikreemi
150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
200 g Fazerin sinistä suklaata
70 g valkosuklaata
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseokseen vuorotellen sulatettua voita/margariinia ja kiehuvaa vettä. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuin levität voikreemin.
Ja kreemi tehdään näin: Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Levitä valmis kreemi lastan avulla piirakkapohjan päälle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Työnnä piirakkapohja kreemeineen jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy eikä sekoitu seuraavaksi pinnalle laitettavan sulan suklaan kanssa. Mikäli käytät jäähdytykseen pakastinta, älä jäähdytä tekelettä liikaa. Muuten suklaa jähmettyy kreemin pinnalle sekunnissa ja siisti pintakoristelu jää pelkäksi aikomukseksi.
Kun piirakkapohjan päälle levitetty kreemi on kylmää, sulata maitosuklaa ja valkosuklaa erikseen. Kaada maitosuklaata pienissä erissä kreemin päälle. Levitä lastalla vikkelästi, ennen kuin kylmä kreemi jähmettää sulan suklaan tai lämmin suklaa pehmentää alla olevan kreemin. Koristele maitosuklaapinta valkosuklaalla haluamallasi tavalla.
Leikkaa piirakka, kun suklaakuorrutus on vielä pehmeää eikä lohkeile. Malta vielä hetki, anna jäähtyä jääkaapissa. Näin maut tasoittuvat ja kindermäisyys pääsee parhaalla tavalla esiin. Voittaako tämä perinteiset kindermunat, päätä sinä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää todella herkulliselta. <33
VastaaPoistaKäythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/
Mukava kun piipahdit!
PoistaMmmm...voin vaan kuvitella miten hyvää tuon piirakan täytyy olla! Testattava on ;).
VastaaPoistaVaro vaan, vei kyllä kielen mennessään!
PoistaNams, kuulostaa ja näyttää herkulliselta! :P
VastaaPoistaSitä se kyllä oli. Päässee tekolistalle toistekin. Kunhan ensin on selvitty niistä pääsiäismunaähkyssä pakastimeen varastoiduista paloista:)
PoistaNams ja Mums! Miksi aina pitää vahtia linjoja, eikä voi nauttia herkuista mielinmäärin? Nyt tekee kyllä mieli tuota herkkua. Onneksi sitä ei nyt ole saatavilla.
VastaaPoista