tiistai 11. helmikuuta 2014
Kakuttaako?
Täällä on hiljaisuudessa talviunia nukkuessa vanhennuttu ja blogin kävijämääräkin on huomaamatta pyörähtänyt 200 000 paremmalle puolelle, joten sitä lienee syytä juhlia. Ja siihen tarkoitukseenhan oivallinen ja ellei nyt ihan ainut niin ainakin erittäin mainio tapa on leipoa kakku.
Tämä kakku sai alkunsa oikeastaan koristeista. Olin nimittäin perjantai-iltana hyvän ystävän järjestämässä sokerimassakoristeillassa - kiitos vaan mainiosta seurasta ja hersyvästä huumorista:). Ilta tarjosi jonkinasteisen sokerihumalan lisäksi kosolti oppeja erilaisten koristeiden tekoon niin muoteilla kuin muovailemallakin. Olenhan minä noita monenlaisia näperrellyt ihan itseksenikin, mutta oli kiva kuulla ja nähdä, miten jotkut jutut ihan oikeasti kuuluu tai on kätevä tehdä.
Kun koristeet oli tehty, puuttui vain kakku. Tämä on tehty ihan sillä simppeleimmällä perusreseptillä. Eli tarvitaan vain mitta-astioiksi samankokoisia laseja ja niihin yhtä paljon kaikkia perusraaka-aineita:
Lasillinen (tässä 4 kpl) kananmunia
Lasillinen sokeria
Lasillinen vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
175 asteinen uuni ja noin 24 cm halkaisijaltaan oleva voideltu ja korppujauhotettu (irtopohja)kakkuvuoka
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Leivinjauhe sekoitetaan vehnäjauhoihin ja seos sekoitetaan varovasti munasokerivaahtoon. Muistakaa sekoittaa taikinaa koko ajan samaan suuntaan! Minulle jostain syystä luontainen sekoitussuunta on aina vastapäivään ja olenkin monesti pohtinut, onko tuolla jotain tekemistä sen kanssa kumpikätisestä sekoittajasta on kyse. Täällä on oikeakätinen sekoittaja.
Kakkua paistetaan noin 40 minuuttia, eli kunnes se irtoaa nätisti reunoista. Kumotaan ja annetaan jäähtyä ennen täyttämistä.
Tämän kakun täytteenä on makeaa kerma-tuorejuusto-suklaavaahtoa ja kirpeitä punaherukoita. Vaahto maistui lähes toffeelta ja punaherukoiden kanssa se oli aivan täydellinen makeiden ja kirpeiden makujen yhdistelmä!
Kolmeen osaan leikattu kakku söi täytettä seuraavasti:
2,5 dl Flora Vispiä
Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa puolikas rasia
Fazerin sinistä suklaata sulatettuna puoli levyä
Noin1-2 dl punaherukoita tai oman maun mukaan
Kostutukseen noin 2 dl maitoa, johon on sekoitettu 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota Vispi paksuksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää sekä suklaa että tuorejuusto kermavaahtoon voimakkaasti vatkaten. Kostuta kakku ja täytä kerrokset niin, että viinimarjat ripotellaan vasta kakulle levitetyn toffeevaahdon päälle.
Kakku on koristeltu ohueksi kaulitulla valkoisella sokerimassalevyllä, jonka alla on sokerikreemi. Koristeina värjätystä sokerimassasta tehtyjä ruusuja ja sulatettua suklaata.
Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan:) Tämä yksilö katosi kollegojen parempiin suihin eilen töissä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jopas on kaunis kakku! Itse oon niin tumpelo koristeluissa, että nappaan tästä idean mukaani! :)
VastaaPoistaNappaa ihan vapaasti:)
PoistaHyvän näköinen kakku ja onnittelut tasalukuisesta kävijämäärästä!
VastaaPoistaKiitos! Niin niitä kävijöitä vaan kertyy välillä ihan huomaamatta, vaikka jokainen visiitti ja kommentti ilahduttavat aina.
PoistaKylläpä mieluusti noin hieno kakkua maistaisin. Kaunis koristelu! Kakkuja tulee aika vähän tehtyä itse, lähinnä lapsen synttäreille.
VastaaPoistaTäällä kakkujen teko on myös harvinaista herkkua. Ellei ole tulossa isoa vierasjoukkoa, niin tuon kokoisen kakun tuhoaminen kaksistaan on hiukan liian rankkaa:)
Poista